Το Ιράν δεν θα διστάσει να απαντήσει σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση στο έδαφός του, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πλήξουν άμεσα τη χώρα. οαφού ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πλήξει άμεσα το Ιράν.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές της για να δώσει μια απάντηση που θα κάνει τους επιτιθέμενους να μετανιώσουν» είπε ο Νασέρ Κανανί σε συνέντευξη Τύπου. «Άλλοι έχουν δει ήδη αυτήν την ικανότητα και αυτήν την δύναμη και θα το υπολογίσουν εκατό φορές πριν από οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια». 

Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν την Παρασκευή σειρά πληγμάτων κατά επίλεκτων ιρανικών δυνάμεων και ενόπλων φιλοϊρανικών οργανώσεων στη Συρία και στο Ιράκ ως απάντηση για τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία στις 28 Ιανουαρίου. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα αντίποινά τους και δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης κατά στόχων που βρίσκονται στο Ιράν.