Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Κασσελάκης, εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί μέσω αλλεπάλληλων δικαστικών προσφυγών να μην πληρώσει φόρους ύψους 4.016.269 ευρώ, οι οποίοι μαζί με τις προσαυξήσεις όλων αυτών των ετών ξεπερνούν πλέον τα 11 εκατ. ευρώ, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο μέσα στο εορταστικό πενθήμερο του Πάσχα.

Σημειωτέον ότι το δημοσίευμα δεν σχολιάστηκε ούτε από τον λαλίστατο Στέφανο ούτε από την Κουμουνδούρου. Οι φόροι εισοδήματος αφορούν τη βίλα στην οδό Πανός 2 στην Εκάλη, στην οποία έζησε τα παιδικά του χρόνια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτού μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 2002 –σήμερα ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή και νυν δημοτικό σύμβουλο δήμου της περιοχής. Ως ιδιοκτήτης της βίλας εμφανιζόταν η offshore εταιρεία «Oswego» (καταχωρισμένη στα μητρώα της Μονροβίας Λιβερίας το 1987), η οποία μίσθωνε τη βίλα στον Θεόδωρο Κασσελάκη. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ την ίδια χρονιά, η μίσθωση ήταν εικονική, αφού ιδιοκτήτες της offshore ήταν οι ίδιοι γονείς του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος και Ευαγγελία, με ποσοστά 50% έκαστος.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», πριν από λίγες μέρες το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση με την οποία απέρριψε τους ισχυρισμούς του Θεόδωρου Κασσελάκη, ο οποίος επιχειρούσε να μην καταβάλει το ποσό των φόρων που του έχει καταλογιστεί. Ωστόσο, λόγω σπουδαιότητας, η οποία ανάγεται στην ερμηνεία διάταξης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ), η υπόθεση θα συζητηθεί και πάλι σε ευρύτερο δικαστικό σχηματισμό από Σεπτέμβριο. Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά για τις σκιές στο «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί, αφού πληθαίνουν οι σχέσεις της οικογένειας Κασσελάκη με σειρά από offshore εταιρείες που έχουν εκκρεμότητες με δικαστικές και φορολογικές αρχές σε Ελλάδα και ΗΠΑ.