Η Ντόρα Μπακογιάννη  έδειξε πολλές άγνωστες πτυχές του εαυτού της σε μια διαφορετική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου από εκείνες που την έχουμε συνηθίσει ως σιδηρά κυρία της πολιτικής.

«Είμαι η καλύτερη πεθερά που κυκλοφορεί και το λέω γιατί λατρεύω τη νύφη μου. Δεν είναι δυνατή πεθερά. Είναι δυνατή νύφη», είπε.

Εκτός από τις ευχάριστες νότες, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές στον πολιτικό στίβο, αλλά και για την χειρότερη μέρα της ζωής της που την στιγμάτισε.

«Για μένα η δολοφονία του Παύλου ήταν το χειρότερο πράγμα που πέρασα στη ζωή μου. Όλα τα άλλα πόρρω απέχουν από αυτό».

«Ο Θεός συγχωρεί, εγώ όχι», θα πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια αποκαλύπτοντας τι της είχε πει ο Δημήτρης Κουφοντίνας για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

«Εκείνη την περίοδο ήμουν κακή μάνα για τα παιδιά μου», θα παραδεχτεί, λέγοντας μάλιστα πως η 13χρονη τότε Αλεξία και ο 11χρονος Κώστας ήταν εκείνοι που την στήριξαν.

«Τώρα, βλέποντας πίσω, αντιλαμβάνομαι πόσο κακή μάνα ήμουν εκείνη την εποχή γιατί τα παιδιά μου με στήριξαν και όχι εγώ τα παιδιά μου. Δεν ήμουν σε θέση να στηρίξω τα παιδιά μου. Κάτι το οποίο το φέρνω πάρα πολύ βαρέως και είναι η πρώτη φορά που το λέω».

Όταν την «τρόλαρε» ο Μπακογιάννης

Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Μπακογιάννη μίλησε για τη γνωριμία της με τον Παύλο Μπακογιάννη στο Παρίσι. «Κατάλαβε ότι είμαι ψάρι και γι’ αυτό επίτηδες άρχισε να κάνει φρικτή κριτική στον πατέρα μου», θα πει.

«Και πάω εγώ και λέω “Πού τον βρήκατε αυτόν και τον κουβαλήσατε στο σπίτι;”. Υπήρχε μια επαφή και άρχισα να τον ερωτεύομαι παράφορα».

Η συζήτηση πήγε και πιο πίσω στα σχολικά χρόνια, αλλά και τη βραδιά που, όπως είπε, τελείωσε η παιδική της ηλικία, η νύχτα του πραξικοπήματος.

«Με πρόλαβε στην στροφή ο Κυριάκος»

«Κοντοστάθηκα να διεκδικήσω εκ νέου την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας πίσω στο 2015» ωστόσο, όπως είπε, η πορεία του αδελφού της από αρχηγός της παράταξης μέχρι τον πρωθυπουργικό θώκο την δικαίωσε.

«Αδικήθηκα και πικράθηκα που έμεινα εκτός κυβέρνησης» θα πει, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης της θα πει είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός.

Ο ρόλος της γιαγιάς

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η κόρη της, Αλεξία Μπακογιάννη, μίλησε για την μητέρα της που την χαρακτήρισε «γιαγιά καταστροφέας». Μοιράστηκε και μια ιστορία από τότε που η μητέρα τους έπιασε τον 14χρονο Κώστα Μπακογιάννη να καπνίζει.

Θα πει πως πλέον είναι πιο συγκαταβατική και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νόρμες της νέας γενιάς, αν και υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες.

Η πρώτη σκέψη όταν διαγνώστηκε με καρκίνο ήταν πως «ήθελε να κρύψει την ασθένεια από τα παιδιά της». Μια πρώτη αντίδραση γελοία όπως την χαρακτήρισε εξηγώντας πως από την οικογένεια της αντλούσε και αντλεί δύναμη.