«Άστραψε και βρόντηξε» η Ντόρα Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Αλβανία, τον Φρέντι Μπελέρη και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία παίρνουν πολύ σοβαρά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και αυτό δεν εκφράζεται μόνο μέσα από την υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος διώκεται από τις αλβανικής αρχές. Αυτή η στήριξη της κυβέρνησης στην ελληνική μειονότητα εκφράζεται επάξια και στα ευρωπαϊκά όργανα, όσο κάποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές βρίσκουν τρόπους να κατηγορούν διαρκώς τη χώρα μας ενώ δεν βγάζουν άχνα για την υπόθεση Μπελέρη. 

Πιο συγκεκριμένα την εντονότητη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης προκάλεσε η πρόθεση ορισµένων χωρών του Συµβουλίου να ζητήσουν να βγει η Αλβανία από το καθεστώς παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και του κράτους δικαίου. Σύμφωνα με τα «Parapolitika», η πρώην υπουργός δεσµεύτηκε ότι, αν κάτι τέτοιο προχωρήσει, θα ζητήσει στην αρµόδια επιτροπή του ΣτΕ την επαναφορά της Αλβανίας στο πιο αυστηρό καθεστώς παρακολούθησης. Μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην υπόθεση Μπελέρη, η οποία -όπως είπε- είναι η µεγαλύτερη απόδειξη της έκπτωσης του κράτους δικαίου στην Αλβανία. 

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να ψηφίζουμε με σύνεση ακόμα και στις ευρωεκλογές, ώστε να εκπροσωπούν την χώρα στα ευρωπαϊκά όργανα άνθρωποι με γνώσεις αλλά και πατριωτικά αισθήματα. Διότι κάποιοι που το παίζουν αντισυστημικοί ή πατριώτες, είτε κατηγορούν την χώρα μας διαρκώς είτε όταν πρέπει να την υπερασπιστούν ειναι εξαφανισμένοι.