Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά φόρτωσαν τη χώρα με μια συμφωνία που από την αρχή είχε προκαλέσει ερωτήματα και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τη βιασύνη με την οποία συντάχθηκε και υπεγράφη. Πρόκειται για την αποκαλούμενη Συμφωνία των Πρεσπών που κατέστη δεσμευτική με την υπογραφή της φέρνοντας μάλιστα τη Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και στον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ν.Δ. τάχθηκε κατά της Συμφωνίας αυτής. Αποσαφήνισε όμως ότι το γεγονός πως είναι δεσμευτική είναι σεβαστό. Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε αυτήν, χωρίς να εισακουστεί από τον τότε πρωθυπουργό που εκτίμησε πως με την προώθησή της θα προκαλέσει ρήγματα μέσα στο κόμμα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά είναι τα δεδομένα και ουδείς δύναται να τ' αλλάξει, όσο και αν ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει πως μπορεί να εκμεταλλευθεί με αστείες κορόνες τις εξελίξεις μετά τις δηλώσεις και τη στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Από εκεί και πέρα, όμως, γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ακόμη και τώρα όπως επέμενε επί Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει η έγκριση των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία άρον άρον; Σε τι θα ωφελήσει αυτό την Ελλάδα; Γιατί, δηλαδή, η χώρα μας να χάσει ένα… διαπραγματευτικό χαρτί, την ώρα που η νέα πολιτική ηγεσία της γείτονος εμφανίζεται να εγείρει ζήτημα με τη συνταγματική της ονομασία. Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας είναι συνταγματολόγος και όταν θέτει ζήτημα αυτοπροσδιορισμού της ίδιας αυτό μεταφέρεται συνολικά στους πολίτες.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζεται να ασκεί πιέσεις, να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ολιγωρία, λες και η υπογραφή των μνημονίων θα απέτρεπαν τη νέα πρόεδρο της χώρας να ορκιστεί στο όνομα της Μακεδονίας και όχι σε αυτό που αναγράφει το σύνταγμά της. Τι θα είχε αλλάξει δηλαδή; Τι θα αλλάξει τώρα, αν γίνει αυτή η κίνηση μετά τη δήλωση της νέας προέδρου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα οφείλουν να εξήγησουν στον ελληνικό λαό τι ακριβώς θέλουν. Αφού πρωτίστως αναγνωρίσουν αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών και των κομμάτων της τότε Βουλής φώναζε, δηλαδή ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανισοβαρής, ότι έχει κενά και κυρίως ότι δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας να αποκαλούνται «Μακεδόνες» και η γλώσσα του «μακεδονική».

Τα παπατζιλίκια του Στέφανου Κασσελάκη δε καλό θα είναι να σταματήσουν. Καθίσταται πολιτικός ψεύτης με αυτά που δηλώνει επισήμως. Εκτός αν είναι θέμα άγνοιας. Και τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνα όταν προέρχονται από τον πρόεδρο ενός κόμματος που σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.