Στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, παρενέβη ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος πραγματοποίησε μία νέα χυδαία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προβάλλοντας το νέο αφήγημα για μεγάλες παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως ευθύνεται και βαρύνεται προσωπικά για τις μεγάλες παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και πρέπει να έρθει στη Βουλή να απολογηθεί. 

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι ξεκάθαρο ότι αντικατοπτρίζει τη δυσπιστία των βουλευτών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και επίσης αντικατοπτρίζει τη βεβαιωμένη αίσθηση της κοινωνίας για τις ευθύνες της κυβέρνησης στο έγκλημα των Τεμπών αλλά και συνολικά στην υποβάθμιση του κράτους δικαίου», επανέλαβε ο κ. Φάμελλος.

Αυθαίρετες κατηγορίες

Μακρυγορώντας σε μία τοποθέτηση γεμάτη με κατηγορίες, επεσήμανε πως «Πήρα όμως το λόγο γιατί οφείλουμε όλοι και όλες να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στη συζήτηση και οφείλουμε να θέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα για να έχουμε και συγκεκριμένες απαντήσεις, χωρίς υπεκφυγές».

Βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα έστρεψε τα βέλη του, λέγοντας «Έρχεστε και μας λέτε κύριοι της ΝΔ ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της αρμοδίως 3-4 μέρες μετά τα αυθεντικά ηχητικά ντοκουμέντα, όμως δεν έθεσε αυτό το πρόβλημα η αντιπολίτευση! Άλλο είναι το ζήτημα, η κατηγορία που έχει διατυπωθεί είναι ποιος παραποίησε και έδωσε σε συγκεκριμένα μέσα το παραποιημένο ηχητικό ντοκουμέντο; Και ποιον εξυπηρετούσε αυτή η παραποίηση πέρα από την χειραγώγηση της κοινής γνώμης ενόψει των επικείμενων εκλογών; Είναι ξεκάθαρος ο στόχος».

Σε μία προσπάθεια νε επιρρίψει όλες τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί να απενοχοποιήσει τον Σταθμάρχη: «Ρωτάμε λοιπόν; Ποιος παραποίησε και έδωσε στη δημοσιότητα παραποιημένα ηχητικά ντοκουμέντα; Ποιον εξυπηρετούσε αυτή η παραποίηση. Πέρα από τον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη. Γιατί το παραποιημένο ηχητικό ντοκουμέντο χρησιμοποιήθηκε για τη θεωρία του ανθρωπίνου λάθους του κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν θα πούμε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες στον σταθμάρχη, που εξάλλου ερευνά η αστυνομία. Αλλά δεν είναι οι μοναδικές ευθύνες και ο μοναδικός υπεύθυνος. Η απομόνωση των ευθυνών μόνο στον σταθμάρχη κρύβει τις ευθύνες της κυβέρνησης».

Καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει, αφήνοντας αιχμές για συμφέροντα και συμφωνίες πίσω από τη αποκαλούμενη «συγκάλυψη»

Το νέο αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ

Τονίζοντας «Γιατί η αξιοπιστία της δικαιοσύνης την οποία υπερασπιζόμαστε δομείτε και αποδεικνύεται καθημερινά στην κοινωνία. Είναι πυλώνας της δημοκρατίας».

Και κατέληξε στο νέο δογματικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου: «Αλλά το ερώτημα της πρότασης δυσπιστίας δεν είναι η δικαιοσύνη αλλά η αξιοπιστία του κυρίου Μητσοτάκη. Όλα τα σχέδια παραβίασης του κράτους δικαίου αφορούν προσωπικά τον κύριο Μητσοτάκη».