Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για την πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή με αφορμή την ομιλία του Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών.

Ασκώντας πολιτική τυμβωρυχίας, εκμεταλλευόμενο τον πόνο και την ενσυναίσθηση της κοινής γνώμης, χρησιμοποιεί απροκάλυπτα την τραγωδία για να πλήξει την κυβέρνηση, βάζοντας παράλληλα ως στόχο τις δολοφονίες χαρακτήρων, όπως του Κώστα Καραμανλή, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μάκη Βορίδη. 

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης σε μία ανακοίνωση που πρεσβεύει τον λαϊκισμό και την τοξικότητα, σημειώνει «Σήμερα στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες. Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής είναι και επισήμως πια οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο ένας μίλησε εξ ονόματος του άλλου, με τη βεβαιότητα της αιώνιας αλληλεγγύης ανάμεσά τους. Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου. Μαζί πορεύτηκαν εξ αρχής με στόχο τη συγκάλυψη, μαζί θα συνεχίσουν μέχρι τελικής πτώσης. Τα δυο μεγάλα τζάκια της Δεξιάς με port parole - συνήγορο υπεράσπισης τον ακροδεξιό Βορίδη δίνουν ρεσιτάλ πολιτικού κυνισμού και αθλιότητας», προσπαθώντας να δώσουν μία ολοκληρωτική χροιά στις κατηγορίες που θυμίζουν άλλα καθεστώτα.

Το λαϊκό δικαστήριο

Το έγκλημα των Τεμπών θα διαλευκανθεί, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες τους να το συγκαλύψουν. Η απόδοση Δικαιοσύνης αποτελεί λαϊκό αίτημα που δεν θα αφήσουμε να καεί στα τζάκια της Δεξιάς και στις θεωρίες συνωμοσίας της Ακροδεξιάς.