Tη διαχρονικά σταθερή της θέση απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, με αφορμή ομοφοβικές επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη από αιρετούς.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.

«Ως παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται», καταλήγει η ΝΔ στην νανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν χυδαίες ομοφοβικές επιθέσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τον περιφερειάρχη Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.