Η Βάσω Κιντή, καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Αναλυτικής Φιλοσοφίας στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, σχολιάζει με μοναδικό τρόπο την πολιτική επικαιρότητα και οι αναρτήσεις της είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Facebook. Σε αυτό το πλαίσιο με μια ανάρτησή της έθεσε εύστοχα το διακύβευμα των αυριανών ευρωεκλογών ενώ επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η γνωστή καθηγήτρια έγραψε ότι παρακολούθησε την κεντρική προεκλογική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα, η οποία ήταν απογοητευτική από πλευράς συμμετοχής και την βρήκε εξαιρετικά θλιβερή. Σύμφωνα με την ίδια ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ακυρώσει το κόμμα, τα στελέχη, τους υποψήφιους και τους λόγους που ψηφίζουμε για τις ευρωεκλογές και με έναν αδιανόητο εγωισμό καλεί να στηρίξουν τον ίδιο κόντρα στις δήθεν επιθέσεις που δέχεται. Παράλληλα κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για έναν απίστευτο λαϊκισμό, που ξεπερνά πλέον ακόμη και αυτόν του Παύλου Πολάκη. 

Το πολιτικό διακύβευμα 

Η Βάσω Κιντή ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι ο κυριότερος υπεύθυνος γι αυτήν την πολιτική κατάντια είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος «φύτεψε» στον ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη με την ελπίδα ότι θα ξαναμπεί στο μέλλον στο πολιτικό παιχνίδι. Σύμφωνα με την γνωστή καθηγήτρια το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών είναι να κόψουμε οριστικά τις γέφυρες με αυτόν τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν αύριο ώστε να δώσουν το μήνυμα ότι πλέον δεν περνά στην χώρα αυτή η τοξικότητα . Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Όχι μόνο τις κόβουμε (τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ) αλλά υψώνουμε τείχη απέναντι σε αυτή την αθλιότητα». 

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: