Η Βάσω Κιντή, καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Αναλυτικής Φιλοσοφίας στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, σχολιάζει με το δικό της τρόπο τα... τρίλεπτα ραντεβού του Στέφανου Κασσελάκη με τους πολίτες, στα οποία υποτίθεται ότι ακούει τους προβληματισμούς του κόσμου. Η καθηγήτρια, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Facebook για το σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας, ουσιαστικά αποδομεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το νέο επικοινωνιακό του τέχνασμα. 

Συγκεκριμένα η γνωστή καθηγήτρια βλέποντας κάποιους πολίτες να περιμένουν στην ουρά, μέσα στη ζέστη, για να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έπρεπε να ντρέπεται που κάνει τέτοια «καραγκιοζιλίκια», διότι χρησιμοποιεί τους πολίτες για να προβληθεί ο ίδιος. Όπως ισχυρίζεται, όλο αυτό αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να προβληθεί ο ίδιος και να φανεί ότι είναι δίπλα στον λαό: «Ο Κασσελάκης χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους και τον πόνο τους για δική του δημοσιότητα. (...) Όλο αυτό για να προβληθεί ο Κασσελάκης ως πονόψυχος, φιλάνθρωπος, φίλος του λαού ενώ δεν είναι παρά ένας αδίστακτος εκμεταλλευτης της δεινής κατάστασης των ανθρώπων». Άλλωστε η ίδια προσθέτει πολύ εύστοχα ότι αν πράγματι ήθελε να μάθει τα προβλήματα, δεν θα έκανε αυτή τη φιέστα με τις ολιγόλεπτες συναντήσεις, καθώς έχει κόμμα, οργανώσεις και φορείς, από όπου μπορεί να πληροφορηθεί τα προβλήματα κάθε κοινωνικής ομάδας: «Έχει κόμμα και οργανώσεις που μπορούν να πληροφορηθούν τα προβλήματα και να επεξεργαστούν λύσεις». 

Αν και η πρωτοβουλία Κασσελάκη για συναντήσεις με πολίτες δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε η Κουμουνδούρου, καθώς σε πρώτη φάση ανταποκρίθηκαν κάποιοι δεκάδες πολιτών, πολλοί εκ των οποίων είναι και στελέχη του κόμματος, η Βάσω Κιντή συνεχίζει την κριτική της κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η λαϊκιστικη πρακτική αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και θα έπρεπε να ντρέπεται διότι προσβάλλει αυτούς τους ανθρώπους: «Ακόμη και οι πιο λαϊκιστές παγκοσμίως δεν κάνουν τέτοια καραγκιοζιλίκια- και αυτός είναι ήπιος χαρακτηρισμός. Θα έπρεπε να ντρέπεται που προσβάλλει αυτούς τους ανθρώπους». Η άποψη της γνωστής καθηγήτριας ενισχύεται από το γεγονός ότι οι συναντήσεις Κασσελάκη με πολίτες συνοδεύτηκαν από τη δημοσίευση άψογα σκηνοθετημένων φωτογραφιών από το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε στάσεις συμπόνιας δίπλα σε πολίτες, προσπαθώντας να χτίσει το προφίλ ενός λαϊκού ηγέτη. Και μη χειρότερα, θα πούμε εμείς. 

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: