«Η διατριβή μου έχει κριθεί από τους αρμόδιους καθηγητές και βαθμολογήθηκε με άριστα. Δεν έχει χρηματοδοτηθεί από καμία εταιρεία», δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις ρυθμίσεις αντιμετώπισης του Covid-19.

Με αυτόν τον τρόπο η κα Αγαπηδάκη απάντησε σε δημοσιεύματα που άφηναν αιχμές για το πώς διατελέστηκε το διδακτορικό της, όπως και στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο που είχε αναφερθεί στα εν λόγω δημοσιεύματα νωρίτερα στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή. Ακόμα, η κα Αγαπηδάκη σημείωσε πως το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής της αφορούσε την πρόβλεψη για την κατάθλιψη σε γυναίκες που έχουν μικρά παιδιά, ενώ τόνισε: «Πολλοί από μας αυτοχρηματοδοτήσαμε τα διδακτορικά μας». 

Χρυσοχοΐδης σε Βελόπουλο: Επιτεθήκατε στην κα Αγαπηδάκη, δεν έπρεπε

Μάλιστα, την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Βελόπουλος κατά της κας Αγαπηδάκη, αξιοποιώντας αυτά τα δημοσιεύματα, σχολίασε και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επίσης βρισκόταν στη Βουλή και υποστήριξε την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό. Όπως είπε: «Κάνατε σήμερα κάτι που δεν έπρεπε και το λέω έντιμα. Επιτεθήκατε στη κ. Αγαπηδάκη, αλλά δεν θέλατε να δείτε την ανακοίνωση. Σας καλώ πραγματικά, να το πάρετε ειλικρινά πίσω».

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Υγείας έχει υποστηρίξει ξανά την κα Αγαπηδάκη, εκδίδοντας δήλωση, στην οποία αναφέρει πως η συνεργασία του με την κα Αγαπηδάκη ήταν και είναι άριστη, προκειμένου να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο σε σχετικό δημοσίευμα που έκανε λόγο για «προβλήματα στις σχέσης» ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την αναπληρώτρια υπουργό του. Αναλυτικά η δήλωση Χρυσοχοΐδη:

«Στην πολιτική μου διαδρομή βρέθηκα πάμπολλες φορές αντιμέτωπος με κακόβουλα σχόλια ή εντελώς αστήρικτα δημοσιεύματα που κακοποιούσαν βάναυσα την αλήθεια. Συνήθως τα παρέκαμπτα, γνωρίζοντας ότι το ψέμα έχει " κοντά ποδάρια"και ότι τέτοιου τύπου δήθεν δημοσιογραφικές προσεγγίσεις δεν παράγουν τίποτα άλλο παρά μόνο προσβολή στο δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Μπροστά σε ένα τέτοιο δημοσίευμα, που ... ανακαλύπτει προβλήματα στις σχέσεις μου με την Ειρήνη Αγαπηδάκη και εμπλέκει και τον γνωστό διανοούμενο και συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη (!) βρέθηκα και χθες.

Το χαρακτήρισα ανάξιο σχολιασμού, καθώς είναι εντελώς ψευδές και περιγράφει μια πραγματικότητα εντελώς φανταστική. Επανέρχομαι ωστόσο επειδή κάποιοι εξακολουθούν να διαδίδουν ψιθύρους. Για να τελειώνουμε: η συνεργασία μου με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν και είναι άριστη, όπως επίσης και με τους δύο υφυπουργούς.

Όσο για την επιλογή του συντάκτη να εμπλέξει τον Απόστολο Δοξιάδη, δημιουργό με τον οποίον με συνδέει μακρά και βαθιά φιλία και τιμώ βαθύτατα για το έργο του, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι εντελώς γελοία. Αιδώς Αργείοι...».