«Μετά το πολάκειο ύφος, έχουμε και την πολάκεια επιστήμη και την πολάκεια πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, απαντώντας, με αυτόν τον τρόπο, την τοποθέτηση που είχε κάνει στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε εάν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αποδέχεται τις επιστημονικές απόψεις του «μέντορά» του Παύλου Πολάκη: «Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Κασσελάκης που είναι αμερικανοσπουδαγμένος αποδέχεται τις επιστημονικές απόψεις και τη μεθοδολογία του κ. Πολάκη που έρχεται και επιλέγει στοιχεία που κανένας άλλος δεν έχει ανακαλύψει στον κόσμο, νομίζοντας ότι είναι και τα σωστά για να μετράμε κάτι το συγκεκριμένο». 

Να σημειωθεί ότι προηγουμένως ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή τη διάταξη για τα μονοκλωνικά αντισώματα είπε πως η ρύθμιση αυτή στο παρών νομοσχέδιο είναι η απόδειξη ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» απέτυχε, διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση λέει «αισχρά ψέματα». Συνέχισε, λέγοντας: «Οι νεκροί στην Ελλάδα είναι σήμερα 37.089. Ο πιο αξιόπιστος δείκτης θανάτων είναι ο δείκτης θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Αυτός είναι ο πιο σκληρός δείκτης που δείχνει τι έχει πετύχει η χώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Ποιος είναι για τη χώρα μας σήμερα; 3.595. Πόσο έχει η Πορτογαλία που την ξεπεράσαμε; 2.813. Η Γαλλία 2.556. Η Αυστρία 2.486. Η Γερμανία 2.100, η Ολλανδία 1.336, η Νορβηγία 1.028. Εδώ λοιπόν που είπατε ότι μας σώσατε αποδεικνύεται ότι είμαστε η μόνη χώρα της Δυτικής Ευρώπης σε θανάτους. Κι οι λόγοι είναι δύο: Δεν φέρατε όταν έπρεπε έστω και καθυστερημένα τις θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων και γιατί δεν είχατε πραγματικές ΜΕΘ που να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα περιστατικά», πρόσθεσε.

Ακόμα, η αναπληρώτρια υπουργός του απάντησε πως «η χώρα με βάσει τον ΠΟΥ έχει αξιολογηθεί για τα στοιχεία που αφορούν την πανδημία και τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι στοιχεία ανοικτά και προσβάσιμα σε όλους, εκτός εάν ο κ. Πολάκης αμφισβητεί και τον ΠΟΥ».

«Κάποτε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας κ. Πολάκη»

Μάλιστα, η κα Αγαπηδάκη δήλωσε πως δεν θα της έκανε εντύπωση αν ο κ. Πολάκης είχε εφεύρει κάποια δικιά του μέθοδο μέτρησης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε, επίσης, πως θυμάται τον κ. Πολάκη να διαδηλώνει μαζί με τους αντιεμβολιαστές, όταν η ίδια ήταν ακόμη γενική γραμματέας στο υπουργείο Υγείας: «Όταν ήμουν γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας σας θυμάμαι έξω από το παράθυρό μου να φωνάζετε μαζί με τους αντιεμβολιαστές». Σε αυτό το σημείο, τόνισε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμα και αν ακούγεται κάπως θρασύ, κάποτε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας κ. Πολάκη», 

Η αναπληρώτρια υπουργός, σχολιάζοντας, επίσης, τις αναφορές του κ. Πολάκη, σχετικά με την διδακτορική διατριβή της -ένα ζήτημα που είχε σχολιάσει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος- είπε: «Εάν ασχολούμουν με κάθε συκοφαντία, δεν θα έβρισκα τον χρόνο για να κάνω το έργο που προσπαθείτε να αποδημήσετε αναπαράγοντας και εκτοξεύοντας αυτές τις συκοφαντίες».

Καταλήγοντας, κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι η τακτική του είναι μονίμως η ίδια: «Όπου βρίσκετε έργο προσπαθείτε να αποδημήσετε το πρόσωπο που το παράγει». «Δεν πειράζει κύριε Πολάκη συνεχίστε» υπογράμμισε στο τέλος η κα Αγαπηδάκη.