Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει ότι εκπροσωπεί τη… σοβαρή αντιπολίτευση. Μόνο που αν εξαιρέσει κανείς τα εθνικά θέματα και τις αντιδράσεις σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό –παράδειγμα το τραγικό ναυάγιο- στα υπόλοιπα ζητήματα έχει μετατραπεί σε… αντιγραφέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προκειμένου να δικαιολογήσει τη στάση του –δηλαδή ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ ακόμη και αν έχει 149 έδρες στις επόμενες εκλογές το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη- ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου να ακολουθεί κατά πόδα την λαϊκίστικη αντιπολιτευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη και στο θέμα με τις δηλώσεις του Θόδωρου Σκυλακάκη το ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Κινήθηκε σε υψηλούς τόνους υποστηρίζοντας πως «Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ομολόγησε την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας» και κάνοντας λόγο για «εξαπάτηση».

Και κατέληξε σημειώνοντας πως «Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που αρέσκονται να παρουσιάζουν μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία, επί της ουσίας κρύβουν όσα έρχονται και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι θα κάνουν».

Το πρόβλημα στην Χαριλάου Τρικούπη είναι πως πλέον μπορούν να… τραβήξουν ψηφοφόρους σχεδόν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούν με αυτό το δεδομένο, τη στιγμή κατά την οποία η κυριαρχία Μητσοτάκη στο κέντρο είναι σχεδόν απόλυτη.