γιοβάνοβιτς (ο) 1. ικανός, φιλότιμος και αξιοπρεπής επαγγελματίας «έχω πάθει ζημιά στις σωληνώσεις του σπιτιού μου και ψάχνω έναν γιοβάνοβιτς υδραυλικό» 2. αυτός που είναι ιδιαιτέρως αγαπητός «λίγοι τραγουδιστές ήταν τόσο γιοβάνοβιτς όσο ο Βασίλης Καρράς» 3. ιερό αντικείμενο, τοτέμ «ο προπονητής μας είναι γιοβάνοβιτς και κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει ακόμα και για να φέρει κάποιον καλύτερο»

Είναι πάντα πρόβλημα όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως ιερές οντότητες και η ανάδειξη του Γιοβάνοβιτς σε θεότητα που είναι αμαρτία να αγγιχτεί δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Σέρβος προπονητής αναμφισβήτητα έκανε σημαντική δουλειά στον Παναθηναϊκό. Πήρε μια απαξιωμένη (για τα κυβικά της) ομάδα και την έκανε και πάλι ανταγωνιστική. Και το έκανε με σοβαρότητα σπάνια, όχι μόνο για τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά γενικώς. Η προσφορά του είναι αναμφισβήτητη, αλλά δεν τον κάνει θεό. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας καλός προπονητής που πήρε τον Παναθηναϊκό από το 3 και τον πήγε στο 6 και, όπως συχνά συμβαίνει στις δουλειές, τώρα ήρθε η ώρα να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να τον πάει στο 8 ή ακόμα και στο 10. Επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο Τερίμ θα το καταφέρει, αλλά η αναμφισβήτητη αξία του το καθιστούν τόσο πιθανό ώστε να αξίζει να προσπαθήσει. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο ταβάνι του, περίπτωση στην οποία όντως ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να μείνει για πάντα στη θέση του.

Ανεπάρκειες

Απολύτως αναμενόμενο το βίντεο-αναπαράσταση του «Μόνος στο Σπίτι» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Βρετανός πρωθυπουργός. Οσο περισσότερο πολιτικά ανεπαρκείς γίνονται οι πολιτικοί τόσο πιο επαρκείς τηλεοπτικά πρέπει να γίνουν προκειμένου να επιβιώσουν.

Κάπως έτσι φαντάζεται την ισότητα

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν κοινωνία δύο ταχυτήτων ισχυρίζεται η υπεύθυνη για τις «λεκάνες σκέψης» («δεξαμενές» δεν τις λες με τίποτα) του ΣΥΡΙΖΑ, συντρόφισσα Βουτυράκου. Υποθέτω ότι το να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια μόνο στο εξωτερικό ώστε να μπορούν να σπουδάζουν σε αυτά μόνο οι πολύ πλούσιοι συμπολίτες μας, θα της φαίνεται ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δολοφονία

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ, που χθες άφησε την τελευταία του πνοή, δεν «πέθανε». Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από έναν αδίστακτο δολοφόνο στο πλαίσιο μιας ομαδικής εγκληματικής δραστηριότητας. Η τιμωρία του δράστη και των συνενόχων του πρέπει να είναι παραδειγματική και κυρίως να είναι μόνο η αρχή.