Έκπληξη μεγατόνων είναι η απόφαση του Παναθηναϊκού να φέρει στον πάγκο του τον θρυλικό Τούρκο προπονητή Φατίχ Τερίμ, απομακρύνοντας παράλληλα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η προπόνηση της Τετάρτης (27/12) θα διεξαχθεί υπό τις οδηγίες του Τερίμ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ertsports.gr η διοίκηση των «πρασίνων» ήταν σκεπτική μετά την πρόσφατη εικόνα της ομάδας. Ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα δεν βοήθησε, ενώ η… προσωρινή παράταση που έδωσε η νίκη επί του Βόλου δεν ήταν αρκετή. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν πριν από ημέρες την αναζήτηση νέου προπονητή, με την προοπτική να έχουν έτοιμη λύση αν… χειροτερέψει η κατάσταση.

Ο Τούρκος προπονητής έφυγε από την Γαλατασαράι το 2022 και έκτοτε είναι ελεύθερος. Στις συζητήσεις που έγιναν, ο 70χρονος έπεισε τη διοίκηση του συλλόγου για την αμεσότητα που πρέπει να έχει η απόφαση. Κάπως έτσι, τελικά ο ΠΑΟ κατέληξε στην άμεση συμφωνία με τον κυπελλούχο Ευρώπης του 2000 με τη Γαλατασαράι.

Ταυτόχρονα, δρομολογήθηκε και η λύση του συμβολαίου του Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής που επανέφερε τον Παναθηναϊκό σε τροχιά Ευρώπης και διεκδίκησης πρωταθλήματος, αποχωρεί μετά από 2.5 χρόνια και ενώ απέμεναν έξι μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του.