Ο Παύλος Πολάκης ίσως ήταν το μόνο μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έλειπε από την παρουσίαση της Ιθάκης του Αλέξη Τσίπρα στο Παλλάς. Μια απουσία που μαρτυρά τα μελλοντικά του σχέδια.
Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές παραλίγο να κατακτήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει προ πολλού διαζύγιο με τον Αλέξη Τσίπρα. Τις τελευταίες ημέρες δε, με αφορμή τα όσα γράφει στην Ιθάκη, έχει επικρίνει με σκληρό τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό. Το διαζύγιο το επικύρωσε με την απουσία του από την παρουσίαση της βιβλίου στο Παλλάς. Όπως δήλωσε δεν πήγε διότι έχει αλλεργία στους... εξώστες και δεν είναι έντιμο εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα να κρεμάει με αυτόν τον τρόπο τους συνεργάτες του. Εδώ ρίχνει καρφιά και στον Σωκράτη Φάμελλο. Παράλληλα διαμήνυσε με νόημα ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πολύ είπε ότι η συμπόρευση με τον πρώην πρωθυπουργό δεν είναι μονόδρομος. Τα ίδια είπε πάνω κάτω και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, στέλεχος επιρροής του. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του τελευταίου ότι θα συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να καταδικάσει τις προσβολές του Αλέξη Τσίπρα στους πρώην συντρόφους του. Αυτή η πρόταση έχει άρωμα... Πολάκη.
Η στρατηγική Πολάκη
Ο Παύλος Πολάκης θέλει να σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο σε επίσημη καταδίκη του Αλέξη Τσίπρα στα κομματικά όργανα για όσα είπε και για το πώς φέρθηκε στους πρώην συντρόφους του. Κάτι που δύσκολα θα πετύχει και το γνωρίζει. Εκείνο που σχεδιάζει είναι να δημιουργήσει μια δική του πλατφόρμα στον ΣΥΡΙΖΑ και να κρατήσει ως πρόεδρος το κόμμα, καθώς εκτιμάει ότι ο Σωκράτης Φάμελλος και λοιποί συγγενείς θα παρακαλάνε τον Αλέξη Τσίπρα για μια θέση στο φορέα που ετοιμάζει. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πολλά χρέη αλλά έχει και πολλά σημαντικά asset για να δώσει την επόμενη εκλογική μάχη: μεγάλη κρατική χρηματοδότηση, έτοιμο κομματικό μηχανισμό, μέσα ενημέρωσης και ένα σύστημα διαδικτυακών τρολ.
Και καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα δεχθεί όλους τους πρώην συντρόφους του σε αυτό που ετοιμάζει, ο Παύλος Πολάκης σχεδιάζει να ηγηθεί ενός ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη δυσαρεστημένα από τον πρώην πρωθυπουργό. Σε διαφορετική περίπτωση, ο βουλευτής Χανίων έχει ως plan b τη δημιουργία νέου κόμματος ενώ θέλει να προσεγγίσει την Μαρία Καρυστιανού. Ήδη υπάρχουν φήμες ότι ο βουλευτής έχει προσεγγίσει την τελευταία με τη βοήθεια ενός παράγοντα του τύπου, ο οποίος πολεμάει εδώ και χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βέβαια εδώ που τα λέμε ο αψύς Κρητικός μπορεί να έχει μια τοξική και χυδαία ρητορική αλλά ήταν ο μόνος που είχε την αξιοπρέπεια να μην εξευτελιστεί στο Παλλάς, όπως έκαναν ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Πέτρος Κόκκαλης και οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.