Αναστάτωση επικρατεί στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, όπου αυτή τη στιγμή πλήθος πιστών συρρέει για να ανάψει ένα κερί στη μνήμη του εκλιπόντος Πάπα Φραγκίσκου. Η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη, καθώς το πένθος για την απώλεια του Ποντίφικα επισκιάζεται από την έναρξη έρευνας από την Εισαγγελία του Παρισιού, με αφορμή ένα απειλητικό μήνυμα που εντοπίστηκε στον χώρο.
Η ανησυχητική αυτή εξέλιξη ήρθε στο φως από έναν ιεροψάλτη, ο οποίος ήταν εκείνος που ανακάλυψε το μήνυμα κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, εντοπίστηκε μέσα στον Καθεδρικό Ναό ένα μήνυμα το οποίο περιείχε απειλή για επίθεση. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα Le Figaro, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και σχετικό δημοσίευμα της Le Parisien.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 8:50 το πρωί του Σαββάτου, ο ιερέας ανακάλυψε ένα κομμάτι χαρτί σε ένα πάγκο με τις λέξεις: «Κυριακή του Πάσχα, θα γίνει επίθεση στον καθεδρικό ναό».
Ο υπεύθυνος για την ασφάλεια στη Notre-Dame δεν ήθελε την επέμβαση της αστυνομίας, αλλά εκμεταλλεύτηκε το κλείσιμο του καθεδρικού ναού, από τις 4:15 μ.μ. το Σάββατο για να προετοιμαστούν για τη Λειτουργία, προκειμένου να φέρουν μια ομάδα σκύλων για να πραγματοποιήσουν ελέγχους.
Η έρευνα δεν αποκάλυψε κάτι οπότε και η Πασχαλινή Λειτουργία μπόρεσε να γίνει όπως είχε προγραμματιστεί το βράδυ.
Από την πλευρά της, η εισαγγελία του Παρισιού είπε στη Le Figaro ότι άνοιξε έρευνα για την απειλή εγκλήματος κατά ανθρώπων, που διαπράχθηκε με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, το έθνος ή τη θρησκεία και την αποκάλυψη ψευδών πληροφοριών προκειμένου να δημιουργηθεί μια πεποίθηση για επικίνδυνη καταστροφή.