Για περισσότερο από έναν χρόνο ανεβαίνω έναν προσωπικό Γολγοθά. Το καθεστώς Ράμα, με ένα φαιδρό κατηγορητήριο και μια δίκη-παρωδία, μακριά από κάθε ευρωπαϊκή πρακτική, με κρατά φυλακισμένο. Αρχικός τους στόχος ήταν να μην εκλεγώ δήμαρχος Χιμάρας και όταν –παρά το κλίμα τρομοκρατίας– κατάφερα να εκλεγώ, φρόντισαν να με καταδικάσουν ώστε να μην μπορώ να αναλάβω τα καθήκοντά μου. Για να μην μπορέσω να προστατεύσω τις περιουσίες, τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της περιοχής.

Οι δυσκολίες της φυλακής δεν με έχουν κάμψει. Μεγάλωσα εξάλλου μέσα στις δυσκολίες, σε έναν τόπο που δεν μπορούσες να πεις ότι είσαι Ελληνας. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια… Σε όλη αυτή την περιπέτεια, εξάλλου, είχα συνεχώς και ένα μεγάλο στήριγμα. Τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μου. Οχι μόνο ηθικά, αλλά και διεθνοποιώντας το θέμα μου, πετυχαίνοντας ψηφίσματα στήριξης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Κυρίως, όμως, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα μου για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ως υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία. Εναν αγώνα που δεν είναι προσωπικός, αλλά που αφορά τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και κυρίως την περηφάνια του Ελληνισμού.

Τον αγώνα αυτό τον δίνω από τη φυλακή, με τη συμπαράσταση της οικογένειάς μου και πολλών φίλων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι στις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Η δική τους στήριξη θα μου δώσει τη δύναμη να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Και να βγούμε από αυτή την περιπέτεια με το κεφάλι ψηλά.

* Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία