Εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής του στο εφετείο του δικαστηρίου των Τιράνων την προσεχή Παρασκευή, ο Φρέντι Μπελέρης σχολίασε την εκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας έκανε λόγο για μια προσωπική δικαίωση και μια προειδοποίηση προς τον Εντι Ράμα, που επιθυμεί την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Είναι μία δικαίωση για όσα περνώ εδώ και ένα χρόνο, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένα βήμα για να συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή. Και ευχαριστώ θερμά όσους με βοήθησαν σε αυτό. Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο εθελοντή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η χαρά και η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη. Οταν μίλησα με την οικογένειά μου και μου είπαν ότι εκλέγομαι , εντάξει… συγκινηθήκαμε όλοι μας. Αλλά η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν όταν έμαθα για τους πανηγυρισμούς και τη χαρά που πήραν οι συμπολίτες μου στη Χειμάρρα» είπε αρχικά για το εκλογικό αποτέλεσμα μιλώντας στο Open.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως η εκλογή του είναι ένα «χαστούκι» στον Εντι Ράμα, σχολίασε: «Ελπίζω ο κύριος Ράμα να κατάλαβε ότι οι πρακτικές αυτές στην Ευρώπη δεν περνάνε. Μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, οφείλει να σέβεται τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι και τις ελευθερίες των πολιτών. Αυτό θα είναι προς όφελος και του Αλβανικού λαού στο σύνολό του.»

Στην ερώτηση για το ποιο θα είναι το πρώτο μέλημά του ως ευρωβουλευτής, απάντησε ότι: «Θέλω να ενημερωθώ για όλα, να διαλέξω συνεργάτες ώστε να μπορέσω να είμαι χρήσιμος»

Για την επόμενη μέρα στη Χειμάρρα, είπε: «(το αποτέλεσμα) έδωσε μεγάλη χαρά, αυτοπεποίθηση και πείσμωσε τους συμπολίτες μου. Νομίζω ότι οι πιθανότητες να κερδίσει υποψήφιος της Ομόνοιας, είναι αυξημένες».

Για την συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους νέους ευρωβουλευτές, στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά, σχολίασε πως «ήταν πολύ ζεστή και φορτισμένη. Ο πρωθυπουργός όλο αυτό το διάστημα στάθηκε δίπλα σε μένα και την οικογένειά μου και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θα κάνω ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος στην παράταξη και την πατρίδα».