Νέα αναβολή της δίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Φρέντι Μπελέρη, αποφάσισε η αλβανική Δικαιοσύνη λόγω απεργίας των δικηγόρων.

Ο Φρέντι Μπελέρης ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές θα δικαστεί στις 14 Ιουνίου.

Οι δικηγόροι στην Αλβανία διαμαρτύρονται για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός τους.

Φρέντι Μπςλέρης στο «Μανιφέστο»: Οι δυσκολίες της φυλακής δεν με έχουν κάμψει

Πάντως, όπως δήλωσε στο «Μανιφέστο» ο Φρέντι Μπελέρης :«Οι δυσκολίες της φυλακής δεν με έχουν κάμψει. Μεγάλωσα εξάλλου μέσα στις δυσκολίες, σε έναν τόπο που δεν μπορούσες να πεις ότι είσαι Ελληνας. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια… Σε όλη αυτή την περιπέτεια, εξάλλου, είχα συνεχώς και ένα μεγάλο στήριγμα. Τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μου. Οχι μόνο ηθικά, αλλά και διεθνοποιώντας το θέμα μου, πετυχαίνοντας ψηφίσματα στήριξης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Κυρίως, όμως, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα μου για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ως υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία. Εναν αγώνα που δεν είναι προσωπικός, αλλά που αφορά τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και κυρίως την περηφάνια του Ελληνισμού.

Τον αγώνα αυτό τον δίνω από τη φυλακή, με τη συμπαράσταση της οικογένειάς μου και πολλών φίλων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι στις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Η δική τους στήριξη θα μου δώσει τη δύναμη να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Και να βγούμε από αυτή την περιπέτεια με το κεφάλι ψηλά.