Φρένο στον Στέφανο Κασσελάκη βάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την συμφωνημένη συνεργασία, που επικαλέστηκε χθες ο ίδιος για την σύσταση Προνακριτικής Επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση των Τεμπών.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του πρώτου ιδρυτικού συνεδρίου του «Κινήματος Δημοκρατίας» υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την συνεργασία των δυο κομμάτων εντός Βουλής για την υπόθεση των Τεμπών και πως η ίδια υιοθετεί τις θέσεις του για το κατηγορητήριο, που είχε δημοσιεύσει προ ημερών και σε αυτό περιελάμβανε ακόμη και τον πολιτικό του αντίπαλο, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχειρώντας να εμφανιστεί με ηγετικό προφίλ, μιας που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα της δεύτερο, υποστήριξε πως αυτό που την ενδιαφέρει είναι η συγκέντρωση υπογραφών και της μεγαλύτερης δυνατής δύναμης από την πλευρά της αντιπολίτευσης στη βάση συμφωνίας ότι για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών ένοχος είναι όχι μόνον ο πρώην υπουργός Υποδομών, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτή την βάση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με σκοπό την συγκέντρωση υπογραφών. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια ad hoc συμφωνία.
Μιλώντας στο Mega, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον τρόπο που ειπώθηκε». «Αυτό το οποίο ισχύει είναι ότι υπάρχει η πρόθεση από πλευράς της Πλεύσης Ελευθερίας να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές προκειμένου να έχουμε 30 βουλευτές που θα συνυπογράψουν μία πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία δεν θα περιορίζεται στον κ. Καραμανλή και στους υπουργούς Μεταφορών αλλά σε όλα τα κυβερνητικά πρόσωπα. Θα περιέχει οπωσδήποτε τον κ. Μητσοτάκη γιατί έχει αυτοτελή ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών», εξήγησε και πρόσθεσε: «Η δική μας πρόθεση είναι δεδηλωμένη».
Αναφορικά με την συνεργασία τον Στέφανο Κασσελάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι: «Εφόσον ισχύει αυτό που έχει δηλώσει (σ.σ. ο Κασσελάκης), ότι δηλαδή οι βουλευτές του θα στηρίξουν μία πρόταση που θα περιέχει τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Καραμανλή και γενικά δεν θα εξαιρεί πρόσωπα και αξιόποινες πράξεις, φυσικά και εμείς θα το προωθήσουμε αυτό και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μέχρι τέλους τη σύμφωνη γνώμη κι άλλων βουλευτών».
Για τον δε χθεσινό ισχυρισμό του Στέφανου Κασσελάκη ότι η ίδια έχει υιοθετήσει το κατηγορητήριο, που είχε συντάξει και περιελάμβανε και τον Χρήστο Σπίρτζη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Δεν τα έχω δει, γιατί μου τα έστειλε σήμερα».