Μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, το απόγευμα στο Χοροστάσι Μαγνησίας, όπου είχε νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα βρέθηκε απανθακωμένη στο τροχόσπιτο, όπου διέμενε με τον σύζυγό της, σε περιοχή με ξερά χόρτα, καθώς δεν πρόλαβε να το εγκαταλείψει, προτού φτάσει εκεί το πύρινο μέτωπο. 

Αξίζει να αναφερθεί πως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να βοηθήσει. Όταν έφτασε στο σημείο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν πλέον νεκρή, ενώ ο σύζυγός της εντοπίστηκε δίπλα της, αλλά χωρίς τις αισθήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στη Μαγνησία μαίνονται πυρκαγιές. Στο Χοροστάσι, η φωτιά προήλθε από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στον Πλάτανο Αλμυηρού. Τέλος, πύρινο μέτωπο υπάρχει και στην περιοχή Βελεστίνο. 

Εκκενώθηκαν Βελεστίνο, Σέσκλο και βόρεια Λαμία 

Μάλιστα, αναφορικά με το Βελεστίνο, η φωτιά φαίνεται να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι φλόγες νωρίτερα είχαν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του Βελεστίνου.

Επίσης, με μήνυμα του 112 εκκενώθηκε το χωριό Σέσκλο και το Βελεστίνο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν αρχίσει να εκκενώνουν τα χωριά τους. Έχουν ήδη προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και αποθήκες και αυτοκίνητα, ενώ έχει καεί μια καφετέρια.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση έχει σταλεί και σε όσους βρίσκονται στο Δημίνι, στο Παλιούρι και στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς αυτές τις περιοχές με μεγάλη ταχύτητα. Το μέτωπο έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και το έργο της πυρόσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού οι ριπές του ανέμου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στη Λαμία, καθώς νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του βόρειου τμήματος της πόλης, διότι η φωτιά κατευθυνόταν προς τα βορειοανατολικά σπίτια της συνοικίας Αφανός: «Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»