Νεκρός βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, ένας 45χρονος κτηνοτρόφος στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Μαγνησία. Πιο συγκεκριμένα, ένας κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος από τον αδελφό του μετά την εκδήλωση της φωτιάς. Τελικά, βρέθηκε απανθρακωμένος δύο ώρες αργότερα στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. 

Όταν έμαθαν για τη φωτιά, ο κτηνοτρόφος με τον αδελφό του, σύμφωνα πληροφορίες, έσπευσαν να σώσουν τα ζώα τους. Μάλιστα, βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει εκεί που βρίσκονταν, ο κτηνοτρόφος δεν έτρεξε να φύγει μακρυά, αλλά έκατσε, σκοπεύοντας να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό, ωστόσο, δυστυχώς, τον πρόλαβαν οι φλόγες.

Αντίθετα, ο αδελφός του είχε φύγει από τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι τους πλησίαζαν οι φλόγες. Όμως, αργότερα προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον αδελφό του που είχε μείνει πίσω, αλλά βλέποντας ότι δεν μπορούσε να τον βρει, τότε απευθύνθηκε στις Αρχές και τον δήλωσε ως αγνοούμενο. Αξίζει να αναφερθεί πως τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να φτάσουν στο σημείο, όπου βρέθηκε νεκρός ο κτηνοτρόφος, καθώς η φωτιά μαινόταν με μεγάλη ένταση και για ώρα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Τέλος, να σημειωθεί ότι είχε σταλθεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, όπου έχασε τη ζωή του ο 45χρονος κτηνοτρόφος. 

Νεκρή ηλικιωμένη και στο Χοροστάσι Μαγνησίας

Ο 45χρονος κτηνοτρόφος ήταν ο δεύτερος νεκρός από τις φωτιές στη Μαγνησία. Νωρίτερα, μία ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα στο Χοροστάσι Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα βρέθηκε απανθακωμένη στο τροχόσπιτο, όπου διέμενε με τον σύζυγό της, σε περιοχή με ξερά χόρτα, καθώς δεν πρόλαβε να το εγκαταλείψει, προτού φτάσει εκεί το πύρινο μέτωπο. 

Αξίζει να αναφερθεί πως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να βοηθήσει. Όταν έφτασε στο σημείο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν πλέον νεκρή, ενώ ο σύζυγός της εντοπίστηκε δίπλα της, αλλά χωρίς τις αισθήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στη Μαγνησία μαίνονται πυρκαγιές. Στο Χοροστάσι, η φωτιά προήλθε από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στον Πλάτανο Αλμυηρού. Τέλος, πύρινο μέτωπο υπάρχει και στην περιοχή Βελεστίνο.