Χαραμάδα αισιοδοξίας για τη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Πάρνηθα, καθώς η εικόνα από το πύρινο μέτωπο φαίνεται να είναι βελτιωμένη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με τη φωτιά, εστιάζοντας να μην κατευθυνθεί προς την περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη, όμως δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βελτιωμένη, ωστόσο δεν μπορεί να εκφράσει ακόμη αισιοδοξία, καθώς αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Σε ετοιμότητα παραμένουν στο μεταξύ οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων μετά το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τους από το 112 στη διάρκεια της νύχτας. Κάποιοι μάλιστα ήδη εγκατέλειψαν την περιοχή, όπως ανέφερε νωρίς το πρωί ο ΣΚΑΪ.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημερας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.