Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος του 45χρονου που συνελήφθη χθες, Πέμπτη, για εμπρησμό που προκάλεσε τη φωτιά στον Αυλώνα. Η υπόθεση πλέον ανατέθηκε σε ανακριτή.

Μέχρι την απολογία του ο 45χρονος θα παραμείνει κρατούμενος. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι πρώην δικηγόρος, έλαβε ήδη προθεσμία για την απολογία του για την ερχόμενη Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι η σύλληψη του 45χρονου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του βρέθηκαν πευκοβελόνες, φλόγιστρο και προσανάμματα.  

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνήγορός του Κωνσταντίνος Γώγος αναφέρει ότι ο 45χρονος αρνείται την κατηγορία, ενώ επισημαίνει: «Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας». Προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες».