Την προφυλάκιση του 45χρονου που είχε συλληφθεί για τη φωτιά στον Αυλώνα αποφάσισε ο ανακριτής, αφότου, πρώτα, ολοκληρώθηκε η απολογία του κατηγορούμενου. Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή του Αυλώνα, όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά τις προηγούμενες μέρες. 

Να σημειωθεί ότι αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και φαίνεται να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει βίντεο που να τον δείχνει να βάζει φωτιά. Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορούμενου, Κωνσταντίνο Γώγο, ο εντολέας του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει στην ΕΡΤ: «Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες». 

Έτσι, ο δικαστικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύει ο ισχυρισμός του 45χρονου. Σε περίπτωση που η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη διαπιστώσει ότι πράγματι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κάποια ψυχική νόσο, η κράτηση του θα συνεχιστεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.