Προσήχθη 17χρονος για εμπρησμό στα Ψαχνά Ευβοίας από τις Αρχές. Μαζί του προσήχθη και η μητέρα του για εμπρησμό που προκάλεσε τη φωτιά στην περιοχή στις 21 Αυγούστου, καθώς, αν και τον κατήγγειλε, ο 17χρονος βρίσκεται υπό την ευθύνη της, επειδή είναι ΑΜεΑ. Επίσης, η μητέρα του 17χρονου έχει άλλα δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 17χρονος αναμένεται να συλληφθεί για εμπρησμό, καθώς καταγράφηκε από κάμερα να βάζει φωτιά σε θάμνο, τη στιγμή που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής νόμιζαν ότι είχε σημειωθεί αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή. Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, ότι ο προσαχθείς βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην Κάρυστο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί τρία άτομα ύποπτα για εμπρησμό, με τον έναν εκ των οποίων να φέρεται να ομολογεί πως έβαλε τέσσερις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είχε αποκαλύψει ότι αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό.

Ακόμα, να σημειωθεί ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χθες, Πέμπτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έχουν γίνει τουλάχιστον 100 συλλήψεις για εμπρησμό. «Όταν υπάρχουν πολλές εστίες, πάντοτε εξετάζεται και ο ανθρώπινος παράγοντας», πρόσθεσε.