Φωτιά στο Athenaeum Palace: Εμπρησμό εξετάζουν οι αρχές

43

Στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ανατέθεηκε πλέον η υπόθεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο πολυτελές ξενοδοχείο «Athenaeum Palace».

Προς διερεύνηση είναι πλέον όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ειδικότερα και μετά τον εντοπισμό μπιτονιών με πετρέλαιο στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείο, αλλά και στον διάδρομου του δευτέρου. Η κατάσταση στο ξενοδοχείο μετά την πυρκαγιά είναι άσχημη καθώς τρεις τουλάχιστον όροφοι έχουν καταστρέφει ολοσχερώς.

Από την φωτιά υπήρξαν τρεις τραυματισμοί ενοίκων, εκ των οποίων μια 24χρονη τουρίστρια, που φέρει και εγκαύματα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, αφού έφτασε στο σημείο με 35 πυροσβέστες και 12 οχήματα καταφέροντας να απεγκλωβίσει 20 άτομα.

Μιλώντας στο Associated Press, μια Ισραηλινή ένοικος του ξενοδοχείου είπε ότι «μπορούσαμε να μυρίσουμε τον καπνό ακόμα και όταν βγήκαμε έξω. Δεν ξέρω τι συνέβη στους ανθρώπους που βρίσκονταν σε υψηλότερους ορόφους. Είδα ότι διέσωσαν (σ.σ. οι πυροσβέστες) μια καθαρίστρια του ξενοδοχείου με σκάλα. Ελπίζω όλοι είναι καλά» τόνισε καταλήγοντας.

Τα σενάρια

Το πρώτο ενδεχόμενο θέλει την φωτιά να ξεκίνησε από έναν μικρό χώρο, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, όπου λειτουργεί μια μικρή κουζίνα. Ωστόσο, το γεγονός ότι το ξενοδοχείο δεν διαθέτει εξωτερικές τέντες για να μεταφερθεί γρήγορα η φωτιά στους υπόλοιπους ορόφους του ξενοδοχείου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το πως τελικά η φωτιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Δ.Α.Ε.Ε συνομίλησαν με μέλη της καθαριότητας του ξενοδοχείου, με μια γυναίκα εξ’ αυτών να φαίνεται να αποκάλυψε πως εκείνη μετέφερε να μπιτόνια με το εύφλεκτο υγρό μέσα σε σεντόνια στο ξενοδοχείο. Εάν η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε μετά από σκόπιμη εντολή που της δόθηκε ή όχι θα εξακριβωθεί μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού οι ενδείξεις η φωτιά να προκλήθηκε από εμπρησμό είναι υπαρκτές.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr