Από την ημέρα ανακοίνωσης της σύνθεσης της κυβέρνησης, κυκλοφορεί στα social media ένας πίνακας που υποτίθεται ότι παρουσιάζει τον αριθμό των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου διαφόρων χωρών και τον αντίστοιχο πληθυσμό τους, συγκρινόμενους με την Ελλάδα. Εμφανίζεται λχ η Γερμανία να έχει 15 υπουργούς, αλλά σκοπίμως δεν καταμετρούνται άλλοι 45 υφυπουργοί και δεν λαμβάνονται υπόψη τα κατά τόπους Υπουργικά Συμβούλια των ομόσπονδων κρατιδίων.
Το δε Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζεται με 30 υπουργούς, αλλά σκόπιμα δεν προσμετρήθηκαν οι 76 υπουργοί και υφυπουργοί που δεν μετέχουν στο στενό Υπουργικό Συμβούλιο [Πηγή: https://www.gov.uk/government/.... Η ίδια τακτική ακολουθείται για τις περισσότερες χώρες που περιλαμβάνει ο εν λόγω πίνακας. Οι υπουργικές συνθέσεις έχουν υπολογιστεί τεχνηέντως, ώστε να δείχνουν μικρές και ευέλικτες κυβερνήσεις σε σχέση με τον πληθυσμό.
Για την Ελλάδα βέβαια, ο εφευρέτης του πίνακα τους μέτρησε όλους: υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υπουργοί επικράτειας και παρά τω πρωθυπουργώ, το σύνολο 62. Γιατί; Μα για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων έχει 60 υπουργούς, ενώ κοτζάμ Ηνωμένο Βασίλειο με 70 εκατομμύρια πληθυσμό έχει μόλις 30. Για να εντυπωθεί στον αναγνώστη ότι η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια «κυβέρνηση βολέματος φίλων και ημέτερων».
Ο πίνακας αναπαρήχθη ανηλεώς από το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και μετά την εκλογική συντριβή ο ΣΥΡΙΖΑ (ή έστω ό,τι απέμεινε από αυτόν) δεν βάζει μυαλό. Ψέμα και fake news στην ημερήσια διάταξη. Κάθε τι που μπορεί να ταΐσει το διχασμό, τη χυδαιότητα, την όξυνση επιλέγεται απνευστί και χωρίς δεύτερη σκέψη, ως άσκηση «πολιτικής». Οι εκλογές ωστόσο απέδειξαν ότι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα δεν πουλάει. Ο κόσμος το έχει απορρίψει στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας.