Αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου, στις 11:00 αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για την πορεία αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, τα μέτρα κρατικής αρωγής για τους πληγέντες και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της πολιτικής προστασίας.

Ακόμα, ο κ. Κικιλίας και ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος θα εισηγηθούν για την τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής. 

Ψήφος αποδήμων, οικονομικό νομοσχέδιο και η εισήγηση Φλωρίδη για τους επικρατέστερους του Αρείου Πάγου

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί και από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των εκλογέων εξωτερικού, το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη συνέχεια, η κα Κεραμέως θα πραγματοποιήσει γενική ενημέρωση για τον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2024, ενώ με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα ενημερώσουν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και την αντιμετπώπιση άλλων επείγοντων ζητημάτων.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας, ενώ μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη για το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2021/514/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας. Ακόμα, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου θα ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία και την κυβερνητική λειτουργία.

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα κάνει εισηγηθεί σχετικά με την έγκριση στόχων των υπουργείων για το 2024 στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής – Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, θα εισηγηθεί, με τη σειρά του, αναφορικά με την επιλογή του προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.