Κατά γενική παραδοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια έφεση στα fake news. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι τα fake news είναι στο DNA του κόμματος και με αυτά προσπάθησαν να κάνουν αντιπολίτευση.

Για παράδειγμα ποιος μπορεί να ξεχάσει:

1. Τον Τσίπρα να αναλαμβάνει το ρίσκο για τις διαδηλώσεις εν μέσω σφοδρού κύματος πανδημίας και να χαρακτηρίζει τον εμβολιασμό ξεστοκάρισμα;

2. Να λένε εν χορώ οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου ότι δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος γιατρός από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία και οι αριθμοί να πιστοποιούν ότι μέσα σε 20 μήνες διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είχαν γίνει πάνω από 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, 1.310 προσλήψεις μόνιμων ιατρών και είχαν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

3. Να μιλάνε όλοι και να μιλάνε και οι του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη που δήθεν ο Μητσοτάκης ξεγέλασε και αντί για λιγότερους φόρους έφερε μια τραγική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, με τις ανατιμήσεις, με την ακρίβεια και ούτω καθεξής.

Η πραγματικότητα φυσικά είναι ότι η μεσαία τάξη, που «γονάτισε» επί ΣΥΡΙΖΑ, είδε την κυβέρνηση της ΝΔ να μειώνει φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, τον ΕΝΦΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου και την εισφορά αλληλεγγύης.

Σε κάθε περίπτωση, η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποια κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας στήριξε τη μεσαία τάξη με επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, με έκπτωση ενοικίων, με το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα.