Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι κινείται θεσμικά. Κυρίως ότι κινείται με γνώμονα την ίδια τη χώρα τόσο σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες ανάπτυξης όσο και την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπησή της. Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθεί και ως προς την κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος το αποσαφήνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου τόνισε πως «θέλουμε να καταρτίσουμε ψηφοδέλτια με κριτήριο τα πρόσωπα να είναι σε θέση να επιτελέσουν τον σημαντικό ρόλο ως Έλληνες ευρωβουλευτές. Αυτό είναι, θα έλεγα, το αποκλειστικό μου κριτήριο: ποιοι μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά την επόμενη μέρα και από αυτό το κριτήριο απορρέουν όλες οι επιλογές μου».

Δεν θα είναι «ψηφοδέλτιο lifestyle» είπε με έμφαση, παραπέμποντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που κατάρτισε για τις εθνικές εκλογές του 2023 και τονίζοντας ότι στο ευρωψηφοδέλτιο «θα είναι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να υπηρετήσουν και να σταθούν, με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και πειθώ, σε ένα δύσκολο βήμα όπως το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου και να εκπροσωπήσουν τελικά την Ελλάδα, την παράταξη αλλά και την Ελλάδα, επάξια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κινηθεί και κινείται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Και εντός και εκτός των τειχών. Το έχει αποδείξει σε κάθε του βήμα και στο σύνολο των αποφάσεών του με στόχο την ανάταξη της χώρας, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την παρουσία στο εξωτερικό και τη διεθνή σκηνή, προτάσσοντας την πολιτική σταθερότητα. Έτσι αναμένεται να συνεχίσει αναφορικά με την Ε.Ε. όπου λαμβάνονται αποφάσεις και πραγματοποιούνται διεργασίες ταυτισμένες με το παρόν και το μέλλον της χώρας.