Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε την Τετάρτη, την ημέρα που έδωσε και την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ, 8 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, βρίσκεται για δεύτερη συνεχή φορά στη θέση του πρωθυπουργού σχηματίζοντας κυβέρνηση με μια ισχυρή αυτοδυναμία, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ποιος όμως περίμενε ότι το αουτσάιντερ των εσωκομματικών εκλογών του 2015 θα γινόταν πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2016 κατά τις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Νέα Δημοκρατία; Εκείνη την περίοδο κανείς. Και όχι μόνο αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε και ισχυρό πόλεμο, με τον τότε πρωθυπουργό αλλά και πολλούς άλλους να επιχειρούν να τον απαξιώσουν. Να προτάξουν το επώνυμο που φέρει για να δείξουν πως δεν εξελέγη με την αξία του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τούς διέψευσε όλους. Και φυσικά τον «άχαστο» Αλέξη Τσίπρα, που δήλωνε με παρρησία ότι δεν χάνει από τον σημερινό πρωθυπουργό «ούτε μία στο εκατομμύριο». Τελικά, έχασε και όχι απλά μία, αλλά πολλές φορές. Μέτρησε συνολικά πάνω από 5 ήττες και μάλιστα απανωτές.

Όσοι στοιχημάτισαν σε βάρος του, πήγαν… κουβά και όσοι στοιχημάτισαν και στοιχηματίζουν πάνω του μετρούν «κέρδη». Πολύ περισσότερο τη στιγμή που βρέθηκε να πιάνει ποσοστό 40%, να… χτυπά δύο φορές αυτοδυναμία, να διανύει τη δεύτερη κυβερνητική θητεία και να βρίσκεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις και με μεγάλη, πολύ μεγάλη διαφορά, από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 8 χρόνων από την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι η εκλογή του «ήταν έκπληξη για πολλούς» και να υπογραμμίζει ότι «γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου πίσω και βλέποντας τις δεσμεύσεις που είχα αναλάβει: να αλλάξω τη Νέα Δημοκρατία, να τη διευρύνω, να την ανανεώσω, να τη φέρω πιο κοντά σε κοινωνικά ρεύματα, να την κάνω πιο συμπεριληπτική αλλά και πιο προοδευτική, κρατώντας ταυτόχρονα ακέραιες και ατόφιες τις αξίες μας, νομίζω ότι αυτήν τη δέσμευση που είχα δώσει τότε στους ανθρώπους εκείνους που στήθηκαν στην ουρά να με ψηφίσουν, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να μην ανήκαν και στη Νέα Δημοκρατία, την τήρησα».

Για να καταλήξει: «Νομίζω ότι αν το 2016 λέγατε “αυτός ο νέος αρχηγός” -για τον οποίον κάποιοι μπορεί να είχαν επιφυλάξεις, όπως θυμάστε, κάποιοι τον είχαν αντιμετωπίσει και με μεγάλη ειρωνεία, με απαξίωση σχεδόν θα έλεγα-, αν σας έλεγαν το 2016 ότι αυτός θα μπορέσει να κερδίσει δύο εκλογές, φέρνοντας δύο φορές ποσοστό 40%, μάλλον δεν θα το πιστεύατε ή δεν θα βάζατε λεφτά σε αυτήν την πρόβλεψη».