Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλένουν τον «προγραφέα» Παύλο Πολάκη, αναφορικά με την ανάρτηση - προγραφή που έκανε, σε βάρος του γελοιογράφου της Καθημερινής, Ηλία Μακρή, παίρνοντας ελαφρώς αποστάσεις από την ανάρτηση και δίνοντας δίκιο στον Παύλο Πολάκη. Σε ακριβώς αυτή τη γραμμή ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου. Κληθείς ο Γιώργος Καραμέρος να τοποθετηθεί επί του θέματος, περιορίστηκε στο να σχολιάσει ότι δεν είναι σημαντικό το «αν αντιδρά ένας βουλευτής με έναν τρόπο κομψό, ή άκομψο, σε μια γελοιογραφία που δεν είναι πολύ επιτυχημένη, είναι προσβλητική, αλλά η γελοιογραφία και η σάτιρα, δεν πρέπει να έχει όρια». Ούτε καν χαρακτήρισε «άκομψη αντίδραση», τις προγραφές του κυρίου Πολάκη!

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την συγκεκριμένη τακτική και συνεχίζει με την ίδια μεθοδολογία που είχε το κόμμα, υπό την αρχηγία του Αλέξη Τσίπρα: «ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται, εμείς προσποιούμαστε ότι δεν μας εκφράζει, αλλά ταυτόχρονα του δίνουμε και το δίκιο». Έχουν μεγάλη δυσανεξία στην κριτική, όταν την υφίστανται και για αυτό αδυνατούν να δουν κάτι λανθασμένο στην συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Αλίμονο εάν το ύφος του Ηλία Μακρή, ήταν αντίστοιχο των Αριστερών γελοιογράφων -το οποίο επιεικώς, είναι χοντροκομμένο-, εκεί θα έκαναν επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων! Η μεγάλη ειρωνεία όμως είναι ότι στο ίδιο ακριβώς κόμμα με τον Παύλο Πολάκη, στέλεχος είναι και ο Ευάγγελος Αντώναρος, του οποίου ο πατέρας, Αρχέλαος Αντώναρος, ήταν ο πρώτος γελοιογράφος που δικάστηκε στην Ελλάδα για τα σκίτσα του! Και για την ιστορία, προφανώς ουδεμία αντίδραση υπήρξε, από πλευράς του Ευάγγελου Αντώναρου.

Η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Δεν αδικεί λίγο τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Καραμέρος παρουσιάζει μια πρόταση για την ψηφιακή μετάβαση, ο Μαμουλάκης μια πρόταση για το κυκλοφοριακό, κι αντί να συζητάμε αυτό, συζητάμε -βλέπω για παράδειγμα στην Καθημερινή- τον Παύλο Πολάκη που την "πέφτει" σε σκιτσογράφο;»

Γιώργος Καραμέρος: «Αν με ρωτήσετε για το κυκλοφοριακό, θα σας πω για το κυκλοφοριακό. Αν με ρωτήσετε για μια γελοιογραφία, θα σας πω για μια γελοιογραφία. Εσείς βάζετε την ατζέντα».

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Δεν την βάζουμε μόνο εμείς, πολλές φορές τη βάζετε εσείς».

Γιώργος Καραμέρος: «Εντάξει, να σας πω. Κοιτάξτε, δε νομίζω ότι είναι μείζον, η αντίδραση ενός βουλευτή σε μια γελοιογραφία. Υπήρξε μια ανακοίνωση επίσημη του ΣΥΡΙΖΑ-»

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Μα πώς; Του έβγαλε τη φωτογραφία, εν είδει προγραφής».

Γιώργος Καραμέρος: «Προσέξτε: εδώ όλα είναι σημαντικά, τώρα αν αντιδρά ένας βουλευτής με έναν τρόπο κομψό ή άκομψο σε μια γελοιογραφία - τώρα εντάξει, που δεν είναι και πολύ επιτυχημένη, είναι προσβλητική, αλλά η γελοιογραφία και η σάτιρα δεν πρέπει να έχει όρια».