Ρήξη έχει επέλθει στις σχέσεις του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο κασσελάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σύγκρουση των δυο ανδρών, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιβόητο «τριήμερο των Σπετσών». Οι πληροφορίες θέλουν τον Παύλο Πολάκη να διακόπτει διαρκώς τον Στέφανο Κασσελάκη, κατά την εισήγησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, γεγονός που έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη στο σημείο να αντιδράσει απότομα και να πει στον Παύλο Πολάκη, «μέχρι εδώ, μιλάω εγώ». Είναι προφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν θα ανεχτεί από κανέναν να τον υποβιβάζει στα μάτια των συναδέλφων του, ακόμη κι αν αυτός είναι ο Παύλος Πολάκης, για χάρη του οποίου ο Στέφανος Κασσελάκης -κατά δήλωσή του- μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές ότι ο Παύλος Πολάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την προνομιακή σχέση που έχει με τον Στέφανο Κασσελάκη, από την αρχή της εκλογής του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό πριν από την διάσπαση του Νοεμβρίου, όπου ο Παύλος Πολάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης είχε πει χαρακτηριστικά «εγώ δεν μιλάω πλέον, πράττω», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθούσε κατά γράμμα τις «ντιρεκτίβες» του Παύλου Πολάκη. Αυτό, όπως φαίνεται-, δεν είναι πλέον ανεκτό από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στις Σπέτσες, έβαλε τον Παύλο Πολάκη «στη θέση του».

Στο συνέδριο θα ξεκαθαρίσουν πολλά

Μπορεί να μην έχουμε εικόνα για το αν υπήρξε συνέχεια στο επεισόδιο, όμως είναι βέβαιο ότι ο Παύλος Πολάκης δεν θα το αφήσει αυτό αναπάντητο. Από την στάση που θα τηρήσει ο Παύλος Πολάκης θα φανούν πολλά, καθώς αν επιλέξει την σύγκρουση στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα φανεί ότι δρα κατά μόνας. Εάν όμως επιλέξει χαμηλούς τόνους και ήπιες τοποθετήσεις, εύλογα θα πει υποθέσει κανείς, ότι ο Παύλος Πολάκης θα συνταχθεί με τους υπόλοιπους που σκοπεύουν να αμφισβητήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά την συντριβή που θα υποστεί στις ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, οι εσωτερικοί συσχετισμοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε «αχαρτογράφητα νερά», καθώς σύγκρουση είχε ο Στέφανος Κασσελάκης και με τον Νίκο Παππά, πριν από την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής στις Σπέτσες. Κι αυτό έχει αξία, διότι ο Παύλος Πολάκης είχε συγκρουστεί και με τον Νίκο Παππά, στο πλαίσιο μιας κόντρας του «ποιος θα ελέγξει το κόμμα», τοποθετώντας στο επερχόμενο συνέδριο άτομα της επιρροής του, σε θέσεις-κλειδιά του κόμματος. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.