Μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις φωτιές στον Έβρο, όπου και θα βρεθεί την Παρασκευή, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος, όπως έκανε σαφές ο ίδιος, κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα, είναι να στηριχθούν οι παραγωγοί ώστε να παραμείνουν σοτν τόπο τους.

«Θέλω να γνωρίζουν οι πολίτες αυτοί, θα τα πω και στον Έβρο όταν πάω, ότι θα είμαστε κοντά τους. Θα είμαι προσωπικά κοντά τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στη γη τους και να ξεπεράσουν αυτή την πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή την οποία υπέστησαν.

Αν υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας, είναι αυτό το οποίο σε έναν βαθμό συνέβη στη Βόρειο Εύβοια, όπου η οικονομική ζωή επανέρχεται με γρήγορους ρυθμούς. Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε για την περιοχή του Έβρου», τόνισε κατά τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπογράμμισε δε ότι είναι υποχρέωση πια της Ευρώπης, στα πλαίσια και της αναθεώρησης των Προϋπολογισμών, να διαθέτει περισσότερους πόρους για την Πολιτική Προστασία και για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές. «Η Σλοβενία, τόνισε, έλαβε μια όχι ευκαταφρόνητη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όμως οι καταστροφές στις υποδομές ήταν πραγματικά πρωτοφανείς, αντίστοιχη στήριξη θα διεκδικήσουμε και εμείς σε πρώτη φάση για την περιοχή του Έβρου, κυρίως - να το τονίσω αυτό - για να στηρίξουμε τους παραγωγούς, τους εργάτες της γης, τους μελισσοκόμους μας, τους κτηνοτρόφους μας».