Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε στελέχη της «Ομπρέλας» και συγκεκριμένα, τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πάνο Σκουρλέτη και Ανδρέα Ξανθό, και τη γνωστή πέτρα του σκανδάλου -σχετικά με τις εντάσεις και τους καυγάδες- που ακούει στο όνομα Παύλος Πολάκης

Οι τόνοι ανέβηκαν με πρωτοβουλία, φυσικά, του Παύλου Πολάκη, όταν ο ίδιος έκανε λόγο για τις λίστες με τις εταιρίες που λαμβάνουν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και στη συνέχεια, άσκηση κριτική στους προηγούμενους Τομεάρχες, κατηγορώντας τους γιατί αυτά δεν αναδείχθηκαν επαρκώς.

Από πλευρά τους, στελέχη της «Ομπρέλας» αντέδρασαν έντονα, σε σημείο που σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και διέκοψαν τον «υπερτομεάρχη» -με τις ευχές Κασσελάκη- και δηλώνοντας πως «υπήρξε μια διαφωνία» και ότι έγινε «ανασκόπηση των διαχρονικών τοποθετήσεων του Παύλου».

Μάλιστα, εξέφρασαν και το εξής παράπονο σχετικά με τις «πολακικές τοποθετήσεις»: «Κάθε φορά που βγαίναμε στα κανάλια, από τα πέντε λεπτά που είχαμε, τα τρία απολογούμασταν». Έπειτα, τα στελέχη κατηγόρησαν τον Πολάκη και για τα μειωμένα ποσοστά του κόμματος: «Εξαιτίας του ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πέντε μονάδες και τώρα έρχεται εδώ και παριστάνει τον τιμητή».

Κατά συνέπεια, για μερικά λεπτά επικράτησε ένταση. Επιπλέον, ο κ. Πολακης μίλησε και για τη θέση του κόμματος σχετικά με τα εμβόλια, «δείχνοντας» προς την πλευρά του κ. Ξανθού.