Σχεδόν επτά ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα χθες, και από όσα προκύπτουν για την αφορμή της σύγκρουσης (προκλήθηκε κυρίως για το γιατί το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο 23 με 25 και όχι σε λίγες εβδομάδες τον Νοέμβριο), μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι όπως δείχνουν τα πράγματα, το κόμμα της καρδιάς μας, υπό τον πρόεδρο Στέφανο, βαίνει ολοταχώς προς τον τοίχο με… 200 και βάλε.

Τα όσα διασκεδαστικά έλαβαν χώρα σ΄ αυτή την… ιστορική συνεδρίαση τα περιγράφει σήμερα, με γλαφυρό τρόπο, ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στα «Νέα».

Ξεκινώντας «από το αυστηρό «μη με διακόπτεις, μιλάω» του Πάνου Σκουρλέτη, στον μέσω Skype προεδρεύοντα της συνεδρίασης πρόεδρο του κόμματος Στέφανο, τα αναπάντητα ερωτήματα της Αννέτας Καββαδία σχετικά με το «αδιαμεσολάβητα» μέχρι την ατάκα του Σκουρλέτη για τον «χορηγό» Πολάκη.

Για τον καβγά Σκουρλέτη-Πολάκη, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος:

«Το δεύτερο είχε να κάνει με τον… Μητσοτάκη και έναν… χορηγό του, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο εμείς δεν είχαμε φανταστεί πολύ περισσότερο να τον κατονομάσουμε κιόλας, αλλά ας είναι καλά ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος μας άνοιξε τα μάτια- όπως και των συντρόφων του στην Πολιτική Γραμματεία. Πρόκειται, ναιιιι, μάλιστα, για τον πολλά βαρύ και «όχι» Πολάκη εξ αριστερών φυσικά καθημένου του αρχηγού Στέφανου.

Την αφορμή την έδωσε ο ίδιος ο Πολάκης, ο οποίος κολλημένος με την μπάλα είπε να τα «ρίξει» άλλη μια φορά στον σοβαρό Ανδρέα Ξανθό, για τη στάση που τήρησε στην περίοδο της πανδημίας. Τότε που στήριξε τους εμβολιασμούς και δεν βγήκε στο βουνό μαζί του, να ανταμώσουν τους αντάρτες αντιεμβολιαστές. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθούν τα «γκεσέμια» της αντιπολίτευσης, Τσακαλώτος και Σκουρλέτης, προς υπεράσπιση του Ξανθού, και της δικής τους πολιτικής, και να γίνει το έλα να δεις.

Πάλι μέσα στη στενοχώρια, βουτηγμένος, μεταφέρω μια ατάκα του Σκουρλέτη, για τον Πολάκη, η οποία επέτεινε το δράμα που ζω με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κάθε φορά», είπε, «που βγαίναμε στα κανάλια, στα πέντε λεπτά που είχαμε στη διάθεσή μας, τα τρία από αυτά έπρεπε να απολογηθούμε για εσένα». Ως και χορηγό του Μητσοτάκη σου λέει τον αποκάλεσε!! Μα είναι πράγματα αυτά; Αίσχος, έχω να πω».