Σκόπιμη πρόθεση πολιτικής εκμετάλευσης αποδίδει η Μαρία Καρυστιανού στον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανο Κασσελάκη: «Χρησιμοποιεί τα παιδιά μας για πολιτικό όφελος», λέει αλλά παραβλέπει πως η αντιπολίτευση τυμβωρυχεί πάνω στα θύματα των Τεμπών, εκφράζοντας συμπάθειες και αντιπάθειες, για την εργαλειοποίηση της τραγωδίας.

" "

Ας μην ξεχνάμε τις στενές σχέσεις της Καρυστιανού με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη της οποία έδωσε αντιπολιτευτική χροιά στις συγκεντρώσεις και επιχείρησε να κινητοποιήσει κόσμο.

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος από την τραγωδία των Τεμπών, στοχεύει ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας και ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί τα θύματα για προσωπικό όφελος.

Ωστόσο, αυτή η κατηγορία αναδεικνύει την υποκρισία που επικρατεί στον δημόσιο διάλογο γύρω από το ζήτημα.

Η ίδια, αν και επικρίνει τον Κασσελάκη για τη χρήση της τραγωδίας για πολιτικούς σκοπούς, δεν αποφεύγει να «πολιτικοποιήσει» την κατάσταση, ακολουθώντας τη γραμμή της στενής συνεργασίας με πολιτικούς όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.