Αρχηγός κόμματος με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση -έστω χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα- είπε κάτι σε ένα κανάλι για το δυστύχημα των Τεμπών. Δεν έχει σημασία τι. Εξέφρασε την άποψη τη δικιά του και του κόμματος του.
Η Μαρία Καρυστιανού επενέβη και με το απαραίτητο ύφος που αρμόζει σε μια πρόεδρο τον επέπληξε αυστηρά λέγοντας ότι «αυτά που υποστηρίζει έχουν καταρριφθεί» και ότι «εξυπηρετεί συμφέροντα».
Ο εγκαλούμενος πολιτικός αρχηγός πάλευε να τη βρει στο τηλέφωνο να της υποβάλλει τις απαιτούμενες διευκρινίσεις μετά του προσήκοντος σεβασμού. Ωστόσο, δεν την βρήκε παρά τις εναγώνιες προσπάθειες. Αναγκάστηκε λοιπόν να κάνει μια μακροσκελή ανάρτηση με εξηγήσεις εν είδει απολογίας.
Η Καρυστιανού μελέτησε τις εξηγήσεις, τις βρήκε επαρκείς και τον συγχώρεσε. Για αυτή τη φορά το συμβάν θεωρείται λήξαν.
Συμπέρασμα: Για μια χούφτα ψήφους αφελών, πολιτικοί, εντός και εκτός εισαγωγικών, και λοιποί χαροκαμένοι ξεφτιλίζονται εκουσίως σε βαθμό υπερβολικό. Και θα ήταν διασκεδαστικό εάν όλη αυτή η παρεούλα δεν σκύλευε νεκρά παιδιά.