Μπορεί το θέμα να πέρασε στα χαμηλά μέσα στην περιοδεία που έκανε στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως δεν είναι απλό. Η επίθεση που εξαπέλυσε στη Δικαιοσύνη ήταν θα έλεγε κανείς ανάλογη με αυτήν του Στέφανου Κασσελάκη, με αποτέλεσμα να τίθεται μια ακόμη φορά ζήτημα ενός άτυπου διαγωνισμού για το ποιος θα έχει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές και την πρώτη στην τοξική ρητορική. 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να επιτεθεί στους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς του Αρείου Πάγου διότι στη συνεδρίαση της Ολομέλειάς του απεφάνθη κατά του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ψηφίσματος που επιδιώκει να εγείρει ζητήματα κράτους Δικαίου για την Ελλάδα μέσα από τη μικροπολιτική προσπάθεια ευρωομάδων που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και φυσικά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Το γεγονός πως ο Άρειος Πάγος ξεκαθάρισε ότι το ψήφισμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό για το κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για υιοθέτηση θεωριών και αναφορών που δεν έχουν αντίκρισμα, ενόχλησε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Έτσι, μιλώντας στην Κρήτη σε κοπή πίτας, επέλεξε να επιτεθεί στους δικαστικούς λειτουργούς ακολουθώντας σχεδόν την ίδια ρητορική με αυτήν που ανέπτυξε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: 

«Ο κ. Μητσοτάκης ελέγχει τα πάντα. Αυτό αποκαλύπτει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά 330 ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερους και επτά της Δεξιάς του Λαϊκού Κόμματος και αναρωτήθηκαν “τι γίνεται στην Ελλάδα;” Αργά και σταθερά υποβαθμίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, η Δικαιοσύνη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η διάκριση των εξουσιών. Ξαφνικά, ο Άρειος Πάγος –λες και είμαστε Ουγγαρία– απαντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πού ήταν ο Άρειος Πάγος όταν κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά για τις υποκλοπές και ακόμη δεν έχει καλέσει τον ανιψιό του πρωθυπουργού;»
Με αυτήν τη δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτίθεται στον Άρειο Πάγο διότι δεν του άρεσε η απόφασή του επί του ψηφίσματος. Αυτού που έχει στόχο πέραν της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους ευρωπαϊκούς πόρους που διατίθενται στη χώρα μας. Μιλά για Ουγγαρία αναφορικά με τη Δικαιοσύνη και υποστηρίζει επίσης ότι ο πρωθυπουργός ελέγχει τα πάντα αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα.
Η ταύτιση με τον λαϊκισμό και την τοξική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη για το ΠΑΣΟΚ…