Καλώς τονε κι ας άργησε! Ηταν τόσο μακρύς ο περίπατος του Χάρη Δούκα από τον Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ και η... ενέργεια που του έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης που τον επέλεξε μέχρι τον «Μεγάλο Περίπατο» του Κώστα Μπακογιάννη, ώστε άργησε έξι μήνες μετά την εκλογή του να εκδηλώσει τις φιλοδοξίες του. Μάλλον αισθάνεται ότι σε χρόνο-ρεκόρ στον Δήμο Αθηναίων υλοποίησε την προεκλογική δέσμευσή του για τη μείωση της αίσθησης θερμοκρασίας και τίθεται στη διάθεση της Κεντροαριστεράς για να της... αλλάξει το κλίμα.

«Να δώσουμε το λόγο στη βάση», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, συμμετέχοντας κι αυτός στη συζήτηση που γίνεται για το «μικροκλίμα» του ΠΑΣΟΚ. Δικαίωμά του να γίνει... Δούκας στο ΠΑΣΟΚ, αφού έγινε δήμαρχος από το 26,7% των συμμετεχόντων και στον πρώτο γύρο έλαβε μόλις 19.842 ψήφους, αλλά καταχράται των αρμοδιοτήτων που απορρέουν από το αξίωμά του –το οποίο απλόχερα του παραχώρησε η πολυθρόνα και η τύχη– να λέει: «Η Νέα Δημοκρατία έπειτα από πολλά χρόνια κατέγραψε μια σημαντική ήττα», γιατί «ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι την απέρριψαν».

Προφανώς, είναι μάταιο να εξηγείς τα αυτονόητα: ότι ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος είναι δεύτερος και ο τρίτος καταϊδρωμένος περιμένει έναν Δούκα να δροσιστεί...