Αναφανδόν υπέρ του Χάρη Δούκα τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για στην διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24. Συγκεκριμένα, ο κύριος Κωνσταντινόπουλος είπε ότι στο πλαίσιο της αλλαγής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει «να βρούμε πρωθυπουργήσιμο πρόσωπο», αφήνοντας σαφέστατη αιχμή ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ικανοποιεί τα συγκεκριμένα κριτήρια. Εξήγησε το σκεπτικό του λέγοντας ότι και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 4% στο 8%, αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 8% στο 12%, τα οποία είναι μεν βήματα προς τα εμπρός για το κόμμα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί πρόσωπο που να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Συγκεκριμένα, για τον κύριο Ανδρουλάκη είπε ότι «σήμερα πιστεύω ότι δεν είναι η επιλογή η οποία θα μας πάει μπροστά και θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «πώς σας φαίνεται ο Χάρης Δούκας;» ο κύριος Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «εγώ θα ευχηθώ - μακάρι να είναι υποψήφιος. Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα. Πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με την κοινωνία. Πρόσωπα τα οποία μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο». Όλα αυτά δηλαδή, είναι ο Χάρης Δούκας του 14% του Α' γύρου στον Δήμο Αθηναίων. Ίσως να μην έχουν καταλάβει στο ΠΑΣΟΚ, ότι ο Χάρης Δούκας εξελέγη διότι οι Αθηναίοι προτίμησαν να πάνε «για τσίπουρα» στον Β' γύρο και επειδή συνασπίστηκαν πίσω από τον Χάρη Δούκα όλοι από την Ακροαριστερά μέχρι τους φασίστες του Κασιδιάρη.

Τα παθήματα που (δεν;) έγιναν μαθήματα

Εφόσον έχουν αποφασίσει να αλλάξουν τον «ρουστίκ» πρόεδρο, με τον άχρωμο-άοσμο-άγευστο δήμαρχο Αθηναίων, είναι δικαίωμά τους. Απλώς, να μην εκπλαγούν με τις «επιδόσεις» του, στις εθνικές εκλογές του 2027. Επίσης, όσοι προτίμησαν «τα τσίπουρα» θα πάρουν και ένα δεύτερο πολύτιμο μάθημα, μιας και ο καιροσκόπος που υποδύεται τον δήμαρχο στην πόλη τους, θα παρατήσει τη θητεία του στη μέση, για να κυνηγήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Η αποχή έχει τις πλέον απρόβλεπτες συνέπειες και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.