Σκεπτικισμός Μακρόν για ειρήνη στην Ουκρανία μετά από τηλεδιάσκεψη με συμμάχους και αιχμές προς τη Ρωσία.

Την έντονη επιφυλακτικότητά του για το ενδεχόμενο άμεσης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας ότι δεν διαφαίνεται προς το παρόν ουσιαστική διάθεση από τη Μόσχα για τερματισμό της σύγκρουσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος διατύπωσε τη θέση αυτή κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ηγέτες χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διπλωματικών επαφών για την αναζήτηση λύσης στον πόλεμο.

Όπως ανέφερε, οι πρωτοβουλίες και οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη ειρήνης έχουν τη σημασία τους και συμβάλλουν στη διατήρηση των διπλωματικών διαύλων επικοινωνίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με την εκτίμησή του, δεν υπάρχει από τη ρωσική πλευρά πραγματική πρόθεση για μια ειρηνική κατάληξη.