Ενισχυμένα μέτρα αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μαρσέιγ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η λήψη τους έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή στην περιοχή έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, οδηγώντας έτσι στη σύλληψη τριών ατόμων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκαν πάνω τους μαχαίρια και φωτοβολίδες.

Όπως φαίνεται η τραγική έκβαση, με μία δολοφονία, των αιματηρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ από χούλιγκαν της κροατικής ομάδας Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει θέσει την Ελληνική Αστυνομία σε πλήρη επιφυλακή, καθώς πέρα από την ενισχυμένη παρουσία ανθρώπινου δυναμικού και τους αυστηρούς ελέγχους, επιτήρηση θα υπάρχει και από αέρος.

Τα δρακόντεια μέτρα

Ειδικότερα, αυστηρή επιτήρηση συνδέσμων φιλάθλων, σταθμών και άλλων σημείων όπου μπορεί να υπάρξει μετακίνηση και συγκέντρωση οπαδών είναι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ από νωρίς έχει διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από το γήπεδο και δεν επιτρέπεται η προσέγγιση από κανέναν χωρίς εισιτήριο. Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας πραγματοποιείται απόψε. 

Για την εφαρμογή των μέτρων διατίθενται από την ΓΑΔΑ περίπου 1.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 450 θα είναι στατικές δυνάμεις της Τροχαίας και άλλων υπηρεσιών γύρω από το γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες με μοτοσικλέτες από την Ασφάλεια, τις Ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΔΙΑΣ και θα υπάρχει επιφυλακή από ομάδες ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ αν χρειαστεί να επέμβουν. Τέλος, να επισημανθεί ότι στην επιτήρηση χώρων συμμετέχουν και από αέρος, drone και ελικόπτερο της αστυνομίας.