Πολυήμερη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.100 αστυνομικοί, πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τις προηγούμενες μέρες που διεξάγονταν ποδοσφαιρικοί αγώνες σε Αθήνα και Θεσσαλονική, προκειμένου να αποτραπούν ή να κατασταλθούν επεισόδια οπαδικής βίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν πολύτροπα, αποτρέποντας ή αντιμετωπίζοντας παραβατικά φαινόμενα από οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων, με δεδομένη και την για οξυμένο κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αττικής, και ενόψει των αγώνων ελληνικών ομάδων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει το έργο της στο πεδίο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας -μέσα σε ένα ομολογουμένως βαρύ και φορτισμένο κλίμα- επικεντρωμένη τόσο στην προληπτική όσο και την κατασταλτική πτυχή του προβλήματος.

Συνεχίζεται η εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει απαρέγκλιτα σε αυτή την κατεύθυνση, παραμένοντας προσηλωμένη στην τήρηση της νομιμότητας και την προστασία της κοινωνίας από κάθε απειλή.

Επίσης, σύμφωνα με τις πηγές, συνεχίζεται, εντατικά και λεπτομερώς, η διενέργεια της εσωτερικής έρευνας στην Ελληνική Αστυνομία που διατάχθηκε για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, όσον αφορά στα τραγικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, και την απόδοση των δεουσών ευθυνών, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή. Η διαλεύκανση της υπόθεσης, σε κάθε της έκφανση, είναι απόλυτη προτεραιότητα.