Όλο και πιο «πίσω» πάει ο Τσίπρας αφήνοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ανένδοτο του Γεώργιου, για να πιάσει τους αγροτικούς αγώνες και τον Μαρίνο Αντύπα και να επικαλεστεί τις τελευταίες λέξεις που φέρεται να είπε πριν δολοφονηθεί, για να τις καταγράψει ως ένα ακόμη σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ισότης, αδελφότης, ελευθερία» φώναξε φέρνοντας και πάλι μπροστά τον «μπαμπούλα» μιας δεξιάς που μόνο ο ίδιος βλέπει μέσα από το αφήγημα της καταστροφολογίας, το οποίο έχει κτίσει στο δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κάνοντας λόγο για αγώνες, με αναφορές στους τσιφλικάδες έφτασε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, την περίοδο που ο Μαρίνος Αντύπας αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των αγροτών και έπεφτε νεκρός το 1907 στον Πυργετό Λάρισας.

Η ένδεια επιχειρημάτων και προγραμματικού λόγου τον οδήγησαν να επαναλάβει τα fake news και τη διαστρέβλωση όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις και τον Νίκο Ανδρουλάκη επικαλούμενος έκθεση του Economist.

«Παίζοντας» στο… μισό κλειστό γήπεδο της Λάρισας (απέφυγε την ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης που το 2019 είχε αναδείξει την αδιαφορία των πολιτών να συμμετάσχουν στις παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ) επικεντρώθηκε στις παρακολουθήσεις, την Παιδεία και την… ανθρώπινη ζωή, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τις ανθρώπινες απώλειες την περίοδο της πανδημίας αλλά και το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

Επέλεξε και πάλι την τυμβωρυχία και την καταστροφολογία μπροστά στην αδυναμία του να υποστηρίξει το πρόγραμμά του, όπως φάνηκε άλλωστε και από τις απαντήσεις του στο debate.