Η κάθετη απόρριψη των συνεχών εκκλήσεων του Αλέξη Τσίπρα για «προοδευτική κυβέρνηση» από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και ο χαρακτηρισμός της ως «μούφα» προκάλεσαν ιδιαίτερη ενόχληση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά ως προς το σκέλος του σχολίου περί «γκλίτσας» και «τσομπάνη».

Το γεγονός ότι δεν είχε τ΄ αντανακλαστικά για ν΄ απαντήσει στον γραμματέα του ΚΚΕ εκείνη τη στιγμή τον οδήγησε στο να εξαπολύσει μια νέα επίθεση σε βάρος του κάνοντά του, ταυτόχρονα και μαθήματα… κομμουνισμού με υποτιμητικές αναφορές περί «συμπαθούς γραμματέα».

Μιλώντας κατά την περιοδεία του, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, στη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ωραία η απλή αναλογική, αλλά δεν γίνεται να έχει μόνο το όφελος της απλής αναλογικής, πρέπει να έχει και μια στοιχειώδη σχέση με την ευθύνη για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη ημέρα».

Και στη συνέχεια τόνισε τα εξής: «Επειδή χθες άκουσα και από το συμπαθή, τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο οποίος, εσχάτως, χθες, εμφανίσθηκε ως τσομπάνης, που εμείς ξυνόμαστε στην γκλίτσα του, θέλω να του πω να γνωρίζει ένα πράγμα. Οι προοδευτικοί πολίτες, οι αριστεροί πολίτες, οι κομμουνιστές δεν είναι πρόβατα κατανοούν ότι το μεγάλο, το κρίσιμο δίλημμα της κάλπης στις 21 του Μάη, είναι αν την επόμενη μέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τον εργαζόμενο, θα αποκαταστήσει την εργασιακή νομιμότητα, που θα ξαναϊδρύσει το σώμα επιθεώρησης εργασίας, που θα καταργήσει τις απλήρωτες υπερωρίες και θα επαναφέρει το 8ωρο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Μάλιστα επαναλαμβάνοντας τα περί τρομοκρατίας των εργαζομένων σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει κανείς προοδευτικός, κανείς δημοκρατικός, κανείς αριστερός πολίτης που να μην καταλαβαίνει το διακύβευμα της κάλπης».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το ΚΚΕ είχε απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα για τις αναφορές του στο σύνθημα «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος» υποστηρίζοντας πως «το σκληρό μετεμφυλιακό κράτος των εκτελέσεων, των εξοριών και των φυλακίσεων, το υπηρέτησαν τόσο οι δεξιές, όσο και οι κεντρώες κυβερνήσεις της εποχής. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους διαβάζουν την ιστορία του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Προφανώς, ο κ. Τσίπρας όση σχέση έχει με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, άλλη τόση σχέση έχει και με την ιστορία».