Ο Αλέξης Τσίπρας έσυρε τη χώρα σε εκλογικές διαδικασίες προκειμένου να δημιουργήσει προσκόμματα σε μια ενδεχόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση ψηφίζοντας την απλή αναλογική. Και δηλώνει αμετανόητος την ώρα που ήδη οι πολίτες στο σύνολό τους διαπιστώνουν, με αφορμή την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στα σύνορα του Έβρου, τα προβλήματα από την απουσία σταθερότητας που προσφέρουν οι ισχυρές κυβερνήσεις.

«Δεν μετανιώνουμε που υπερασπιστήκαμε την απλή αναλογική, άλλοι πρέπει να μετανιώνουν» δήλωσε από τη Σίνδο στο πλαίσιο περιοδείας του καλώντας μάλιστα τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί το σκορ στις κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι 0 – 0

Και αφού δικαιολόγησε την εκλογική του συντριβή επιρρίπτοντας ευθύνες κυρίως στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «οι άλλες πολιτικές δυνάμεις κοιτούσαν πως θα γίνουν ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι πως θα σωθεί η χώρα» επανέλαβε τη γνωστή μαύρη προπαγάνδα που δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό και σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Έτσι την ώρα που στα σύνορα του Έβρου διαμορφώνεται ένα σκηνικό με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού εκ νέου από την πλευρά της Τουρκίας, η χώρα βρίσκεται με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία επί της ουσίας έχει ως κεντρικό σκοπό να οδηγήσει τη χώρα στις νέες εκλογές σε συνθήκες ομαλότητας.

Και αυτό για το «καπρίτσιο» του Αλέξη Τσίπρα. Και κυρίως διότι είδε την απλή αναλογική (αφού ο ίδιος χρησιμοποίησε την ενισχυμένη με το μπόνους των 50 εδρών δύο φορές χωρίς να καταφέρει όμως να λάβει αυτοδυναμία) ως εργαλείο στα χέρια του. Εργαλείο που θα προκαλούσε προβλήματα στο κόμμα που θα ερχόταν πρώτο.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σε κανονικές συνθήκες σήμερα η χώρα θα είχε κυβέρνηση. Ισχυρή και αυτοδύναμη, ικανή να λαμβάνει άμεσα αποφάσεις. Όπως έγινε για παράδειγμα τον Μάρτιο του 2020 όταν θωράκισε τα σύνορα έναντι μιας ασύμμετρης απειλής όπως αυτή της προσπάθειας «εισβολής» μεταναστών στη χώρα.

Αν τώρα πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε… αυταπάτες αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών των κομμάτων, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Σίγουρα δεν είναι θέμα που δύναται να προσμετρηθεί ως θετικό για τον ίδιο.

Το να έχει κάνει όμως ότι μπορεί για να προκληθεί χάος στη χώρα, ακόμη και αν θεωρεί όπως η Έφη Αχτσιόγλου ότι αυτό αποτελεί ευκαιρία για την Αριστέρα τίθεται πλέον στην κρίση του λαού και των ψηφοφόρων δηλώνοντας πως δεν μετανιώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο είναι ζήτημα.

Σίγουρα πάντως δεν δικαιολογεί τις εκκλήσεις του προς τους πολίτες να τον ψηφίσουν. Όπως δεν δικαιολογεί και το αφήγημα που έχει στήσει και τους υποτιμά ευθέως.

«Καλούμε τους πολίτες που γνωρίζουν καλά ότι άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ θα είναι σκληρά για τους αδύναμους και το κράτος δικαίου. Τους καλούμε να αναλογιστούν την επόμενη μέρα και παρά τις διαφωνίες μαζί μας τους καλούμε να ενώσουμε τη φωνή μας στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε στην ομιλία του.

Και κατέληξε «Μην τους κάνετε τη χάρη, χρειάζεται την επόμενη μέρα ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στο πλάι του λαού για να αποτρέψει την κοινωνική λεηλασία. Σας καλώ να πάμε σε μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανατροπή των εκλογικών συσχετισμών» επιχειρώντας να μεταφέρει σε αυτούς το πρόβλημα της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης.