Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους πολίτες που δεν είναι φασίστες αλλά παρασύρθηκαν από τη Χρυσή Αυγή σχολιάζει το ΚΚΕ, λέγοντας πως «κανένας δεν μπορεί να λέει ότι απευθύνεται σε “παραπλανημένους” για να καλύψει το “ψάρεμα” ψήφων στα βρώμικα νερά του φασισμού». 

«Ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να καλύψει το προσκλητήριό του στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, φτάνει στο σημείο να "φουσκώνει" ακόμα και τα ποσοστά της, μιλώντας για 600.000 ψήφους! Τον ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε στο 2012. Η Χρυσή Αυγή το 2019 πήρε 165.000 ψήφους κι ενώ είχε αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας της ως ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης, που επισφραγίστηκε στη συνέχεια και με την καταδικαστική απόφαση. Κανένας, λοιπόν, δεν μπορεί να λέει ότι απευθύνεται σε “παραπλανημένους” για να καλύψει το «ψάρεμα» ψήφων στα βρώμικα νερά του φασισμού» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και προσθέτει:
«ο λαός και η νεολαία δεν θα δείξουν καμία ανοχή στον φασισμό κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής».